stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

sta
sta
0 14.03.2017 23:00:36

Leicester izločil Sevillo, Juve potrdil napredovanje (video)

Reuters
Po Realu, Bayernu, dortmundski Borussii in Barceloni sta se v četrtfinale lige prvakov nocoj uvrstila še Juventus in Leicester. Italijani so bili tudi v drugo boljši od Porta, tokrat z 1:0, Angleži pa so z zmago z 2:0 nadoknadili zaostanek iz Seville, kjer so izgubili z 1:2.

Zadnja četrtfinalista bosta znana jutri, ko se bosta pomerila Atletico z Janom Oblakom in Bayer s Kevinom Kamplom, Madridčani pa so že v Leverkusnu naredili velik korak proti napredovanju, saj so v Nemčiji slavili s 4:2. V drugi tekmi bo Monaco proti Manchester Cityju lovil zaostanek dveh golov, na Otoku je bilo namreč 5:3 za sinjemodre. Žreb četrtfinalnih parov bo v petek ob 12. uri.

V Torinu je Juventus vprašanje zmagovalca odločil že v prvem polčasu. Ključna je bila 40. minuta, ko je Maxi Pereira v kazenskem prostoru z roko ubranil strel Gonzala Higuaina. Sodnik mu je upravičeno pokazal rdeč karton in pot v slačilnico, Paulo Dybala pa je bil zanesljiv z bele pike. Prednost treh zadetkov - na Portugalskem je italijanski prvak slavil z 2:0, je Juventus v drugem delu brez težav zadržal.


Veliko bolj razburljivo je bilo na tekmi med angleškim prvakom Leicestrom in Sevillo. Andaluzijci so že na prvi tekmi zapravili kopico priložnosti za izdatnejšo zmago, podobno pa se jim je godilo tudi nocoj. Samir Nasri je v uvodnih minutah zgrešil veliko priložnost, Sergio Escudero je v drugem polčasu zadel prečnik, na drugi strani pa so domačini, ki se v premier ligi borijo za obstanek, dvakrat zadeli v polno. Prvič v 26. minuti, ko je žoga po sreči končala v mreži Seville, saj se je odbila od kolena kapetana Wesa Morgana, drugič pa dobro minuto po prečki Escudera, ko je bil natančen Marc Albrighton.

Čeprav so Španci petnajst minut pred koncem ostali brez Nasrija, ki je dobil rdeč karton, bi lahko tudi z desetimi igralci izsilili podaljšek. V 80. minuti so imeli na voljo najstrožjo kazen, enako kot v Sevilli pred štirinajstimi dnevi pa je strel Stevena N'Zonzija vratar Kasper Schmiechel ubranil in slavje Angležev se je počasi lahko začelo.

OSMINA FINALA
Napoli - Real Madrid 1:3 (1:0) 1:3 Arsenal - Bayern 1:5 (1:0) 1:5 - sreda, 8. marca: Borussia D. - Benfica 4:0 (1:0) 0:1 Barcelona - PSG 6:1 (2:0) 0:4 - torek, 14. marca: Leicester - Sevilla 2:0 (1:0) 1:2 Juventus - Porto 1:0 (1:0) 2:0 - sreda, 15. marca: Atletico M. - Bayer Lev. 4:2 Monaco - Manchester City 3:5

Članki iz rubrike