mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 14.03.2017 17:25:39

Zdravko Mamić bi v Dinamo pripeljal srbskega reprezentanta

M24 / Grega Wernig
Najboljši hrvaški klubi so odigrali štiri kroge drugega dela sezone, po katerih se je prednost Rijeke na vrhu lestvice nekoliko znižala.

Varovanci trenerja Matjaža Keka imajo po remiju s splitskim Hajdukom štiri točke prednosti pred serijskim prvakom zagrebškim Dinamom, zato se do konca obeta še zelo hud boj za primat pri naših južnih sosedih.

Zelo zanimive novice pa prihajajo prav iz Dinama. Srbski Blicsport je namreč obiskal svetovalca kluba, nekdanjega alfo in omego Dinama, Zdravka Mamića. Slednji pa je namignil, da bi lahko v prihodnje za modre zaigral tudi srbski nogometaš.

Čeprav se sliši skoraj neverjetno, je Mamić spregovoril o tej možnosti. "Za pet milijonov evrov sem želel pripeljati Andrijo Živkovića, a mi to ni uspelo. Zdaj pa bi rad ekipo okrepil z Markom Grujićem, ki bi ga posodil Liverpool. Gre za nekdanjega člana Crvene zvezde." Kar zadeva Živkovića, je 20-letni krilni napadalec poleti iz Partizana odšel k Benfici in v tej sezoni zbral 19 nastopov.

grujic
vszi
Dvajsetletnega Grujića je januarja lani za sedem milijonov kupil Liverpool, ki obetavnega vezista ni takoj pripeljal na Anfield, temveč ga je za eno leto pustil na kaljenju v Crveni zvezdi. Zanj so se med drugim zanimali še Chelsea, Milan in Inter.

Poleti se je Grujić vendarle pridružil četi trenerja Jürgena Kloppa in za Redse do zdaj igral na petih tekmah (dveh prvenstvenih in treh pokalnih). Po objavi novice pa se je oglasil tudi Grujić: "Kolikor vem, v Liverpoolu ne načrtujejo ničesar v zvezi s tem, jaz pa sem osredotočen samo na dogajanje na igrišču. Rad bi si čim prej izboril mesto v udarni zasedbi in imel pomembno vlogo v klubu."

Precej bolj hudomušno se je odzval igralčev zastopnik Zoran Stojadinović. "Izjemno spoštujem gostpoda Mamića in vse, kar je naredil za Dinamo. Vendar pa Grujić trenutno ni realna možnost za hrvaškega prvaka, za kar obstaja več razlogov, najpomembnejši pa je športni," je začel Stojadinović. "V Livepoolu na Marka resno računajo, pozimi niso želeli nič slišati o kakršnikoli posodi, saj je on njihov velik projekt in so zelo potrpežljivi. Mamića spoštujem, a se lahko na koncu tudi pošalim. Kot fant sem sanjal o Sofii Loren, tako ima Zdravko vso pravico, da sanja o Grujiću. Pri sanjah se je začelo in s sanjami se bo končalo," je za Mozzart Sport povedal Stojadinović.

grujic5
Grega Wernig

Članki iz rubrike