Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

su
su
1 28.09.2017 20:25:10

SOLZE V OČEH! Slovenski smučarski as na spletu iskal TOLE žensko s fotografije, REŠITELJICO iz otroštva: Razplet je bil NEVERJETEN!

www.alesfevzer.com
Družbena omrežja so »čudo«, tako bi v slengu rekli na naši redakciji. In vedno znova smo presenečeni, kakšno moč imajo. V to se je danes prepričal tudi nekdanji alpski smučar Rene Mlekuž.

Rene je kar dejaven na Facebooku. Prejšnji teden je denimo z zapisom postavil spomenik kapetanu košarkarske reprezentance Goranu Dragiću, med drugim je zapisal, da mu daje ponos, da je bil kdaj tudi sam športnik, da je Slovenec in da bo lahko svojim otrokom pokazal, kaj je vzor človeka. "Orosile so se mi oči. Hvala Gogi za tvojo persono in energijo."


Nekaj dni pozneje je bil 42-letni nekdanji nekdanji tekmovalec iz Slovenske Bistrice še bolj sentimentalen, z zapisom je namreč skušal priklicati gospo, ki je na Kaninu pred oh in oh leti (ko jih je imel tri in pol) skrbela zanj. "Dala mi je za jest, oblekla, ko je blo mrzlo in slekla, ko je posijal. Vem samo, da je bila iz okolice Bovca ali Tolmina. Ker še nisem znal dobro vijugat po smučišu, sem v ustil imel piščalko, da sem lahko upozoril ostale smučarje, da prihajam in da so se mi lahko pravočasno umaknili," je brez olepševanja in popravkov zapisano na njegovem facebook profilu.

In je stekla bliskovita akcija, deljenje zapisa in mrzlično iskanje gospe. Jasno, niti trije dnevi niso minili, ko je Rene vzneseno zapisal: "Našli smo jo!" Oziroma je ona našla njega. "Že od jutra me trese in se smejim. Priznam, da sem dobil solzne oči, ko sem zjutraj prebral njeno sporočilo. Kaki neverjetni občutki, sploh jih ne znam opisat. Kot, da bi našel sorodnika, ki ga nisem videl 38 let! Čeprav sva z gospo preživela zelo malo časa, mi je poleg Kanina in piščalke ostala v spominu do danes. Niti slučajno si nisem mislil, da bom s to objavo pognal takšno akcijo, kot se je na koncu izkazala. Res hvala vsem, ki ste se kakorkoli vključili v iskanje te krsane gospe. Rečem lahko le, da komaj čakam, da se srečava in da jo objamem. HVALA vsem še 1x!"

Članki iz rubrike