Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ru
ru
0 28.09.2017 14:15:20

DEKLETA, POZOR! Danes ni 8. marec, pa vseeno, to je le za vaše oči, za vašo dušo. Francoski zvezdniki do nazga! (foto)

Gre za akcijo "Dieux de Stade" oziroma "Bogovi stadiona" v prevodu. Gre za akcijo francoskih športnih zvezdnikov, ki objavljajo koledar in DVD. To je že 18. izvedba akcije, ki se je povsem po naključju začela leta 2000, ko so se v enem od ragbi klubov odločili, da so gole fotografije igralcev pravi recept za promocijo.

Vse ostalo je zgodovina, akcija se je razširila na druge športnike in dobila celo humanitarno noto. Prvi tovrstni koledar je luč sveta ugledal leta 2002, na njem pa se je pojavilo tudi eno dekle. V naslednjih letih je bila to v celoti domena moških, leta 2013 pa so v koledar uvrstili nekdanjo plesalko Crazy Horsa Sophie Helard - muzo športnikov.

Koledar se je letos natisnil v 200 tisoč primerkih, v prodaji je po ceni 29 evrov. Od leta 2006, ko je imel največjo naklado doslej (več kot 200 tisoč), je koledarju priložen tudi DVD. Vsak športnik, ki sodeluje v akciji, prejme 5000 evrov honorarja. Del denarja (ne le od prodaje, tudi od marketinga) gre v humanitarne namene, letos ga bo prejela organizacija, ki se bori proti raku dojk.

Na koledarju je v vseh teh letih v adamovem kostimu sodelovalo preko 200 športnikov. Ragbijistom, ki so bili pionirji akcije, pomagajo tudi ostali, ki zaradi svoje prepoznavnosti močno pripomorejo k večji prodaji koledarja - nogometaši Djibril Cisse, Olivier Giroud, Yohan Cabaye, Gaël Clichy in Rio Mavuba, pa rokometaši Nikola in Luka Karabatić, Daniel Narcisse, William Accambray ter Xavier Barachet.

Največkrat - osemkrat - sta svoje telo razgalila ragbijista Mirco Bergamasco in Djibril Camara, šestkrat pa je v koledarju nastopal Nikola Karabatić, ki je s svojimi fotografijami vselej spletna uspešnica.

Koledar lahko naročite na uradni spletni strani.

Članki iz rubrike