evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

ou
ou
1 08.05.2024 14:46:58

Ledinek Engineering začel z montažo skobeljne linije nove generacije na Švedskem

Ledinek Engineering začel z montažo skobeljne linije nove generacije na Švedskem
Ta mesec se je začela montaža nove skobeljne linije v prestižnem projektu na Švedskem v sodelovanju z Moelven Edanesågen AB.

Gre za novo skobeljno linijo zunanjih elementov in tretji največji projekt podjetja iz lanskega. »Na tem projektu smo strateški partner zato, ker lahko zagotovimo tako vso ključno opremo iz lastne proizvodnje kot tudi celoten proces načrtovanja, implementacije in optimizacije. Skobeljna linija nove generacije bo zamenjala starejši liniji, s tem pa bo prevzela proizvodni program sosednje lokacije. Izdelki iz te linije bodo namenjeni norveškemu in švedskemu trgu,« je povedal Branko Mlinarič, prodajni inženir v podjetju Ledinek Engineering.


Montaža poteka v proizvodnih prostorih podjetja Ledinek, nato pa se bo oprema predvidoma med oktobrom in novembrom odpremila in namestila pri stranki. Visoka avtomatizacija in integracija ter nov stroj višjih zmogljivosti bodo povečali produktivnost nove linije. Zaradi visoke zmogljivosti obdelave, do dveh desk v sekundi, je celotna linija optimizirana za avtomatsko delovanje, vključno s postopki ocenjevanja in sortiranja.

Osrednji del linije predstavlja stroj Stratoplan, z obdelovalno hitrostjo do 400 m/min. 10 vreten v povezavi s povezanim sistemom merjenja in pozicioniranja orodja omogoča kratke nastavitvene čase in hitro prilagodljivost celotne linije. »Za izboljšanje učinkovitosti pri manjših presekih skrbi še stroj Splitcut, ki se uporablja za debelinsko rezanje desk v tanjše polovice. Izdelki, pridobljeni s tem postopkom, se nato uporabljajo za izdelavo fasad,« pojasnjuje Mlinarič.

Značke: mlinarič, ledinek

Članki iz rubrike