stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ou
ou
0 20.03.2024 14:48:38

Ko »izklopite« moteče zvoke mestnega vrveža

V mestnem vrvežu se odpirajo vrata številnim priložnostim, vendar se ob tem srečujemo tudi z izzivi. Prometno gnečo, hitrim tempom življenja in predvsem hrupom, ki seže v višave.

Neželeni zvoki so postali neločljiv del sodobnega življenja. Posebej v natrpanih urbanih središčih. Ne pustijo nam spati, povzročajo glavobol, motijo počitek, preprečujejo koncentracijo in slabo vplivajo na naše zdravje. Vas zanima, kateri zvoki, s katerimi se srečujemo praktično vsak dan, so najbolj nevarni?

Nadležno oglašanje alarmov
Zvok alarmov v avtomobilih, ki prežene tatove, je postal dvorezni meč. Čeprav lahko odvrne morebitne nepridiprave, je hkrati postal tudi naša največja nadloga. To še posebej drži, ker se vse prepogosto sprožijo lažni alarmi, na primer zaradi bližajočega se grmenja ali drugih nenadnih zvokov.

Nepričakovane jutranje budnice
Ko zvoki gradbišča postanejo zgodnja ponedeljkova jutranja budnica, se zaveste, kako zelo si želite čim prej priti v pisarno. Vendar pa je še hujše, ko se sosed odloči za hrupno preurejanje svojega stanovanja.

Z jokom nam želi nekaj povedati
Zelo cenimo otroški jok in razumemo, da je to njihov način komuniciranja s svetom okoli sebe. Spodbudi nas, da se osredotočimo na njihovo potrebo in storimo vse, kar je v naši moči, da bi otroka pomirili in ga spravili v udobno stanje. A jok je lahko tudi moteč.



Tuljenje motorjev in škripanje zavor
Gneča na ulicah je neizogiben del vsakega mesta. Poleg izgubljenega časa v prometnih zastojih se srečujemo tudi z večjim hrupom. Glasni motorji niso redkost, poleg tega pa se pogosto slišita stalno speljevanje in zaviranje, občasno pa tudi nepotrebno hupanje.

Hrup iz tisočerih grl
En sam človek ne ustvari veliko hrupa, razen če kriči. Toda ko imamo na stotine ljudi, ki hodijo, govorijo in opravljajo svoje vsakodnevne dejavnosti, je to povsem druga zgodba. Hrup postane tako glasen, da se komajda lahko normalno pogovarjamo!

Napredno odpravljanje hrupa
Odpravljanje hrupa je zaradi tega vse bolj pomembna funkcija sodobnih brezžičnih slušalk. Vendar ne odpravljajo vse nadležnih zvokov enako učinkovito. V tem po zaslugi treh visoko občutljivih mikrofonov in algoritmov umetne inteligence izstopajo slušalke Huawei FreeBuds Pro 2, saj so sposobne nadležne zvoke zmanjšati za kar 47 decibelov.

Nova tehnologija za odpravljanje hrupov pri klicih temelji na sistemu s 4 mikrofoni in edinstvenih algoritmih Huaweieve globoke nevronske mreže (DNN). To pomeni, da lahko slušalke natančno zaznajo človeške glasove, hkrati pa izboljšajo odpravljanje hrupa, tako da izkusite čisto kakovost zvoka pri glasovnih ali video klicih, ne glede na to, kje ste. Z novo, proti vetru odporno zasnovo, slušalke poskrbijo za učinkovito zmanjšanje hrupa vetra. V kombinaciji z inteligentnimi algoritmi tako omogočajo odlično kakovost klicev tudi ob močnem bučanju vetra.

Galerija
Značke: huawei, tehnologija

Članki iz rubrike