stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Ekipa SN
Ekipa SN
4 03.01.2024 08:49:43

Kocka je padla! Znan je najboljši slovenski nogometaš leta 2023, laskavi naziv je pripadel ...

Edini športni dnevnik v Sloveniji Ekipa SN je še šestnajstič izbral najboljšega nogometaša minulega koledarskega leta.

Že šestnajst let zapored športni dnevnik Ekipa SN izbira najboljšega nogometaša leta, ob tem pa še najboljšega mladega nogometaša, trenerja leta, najboljši nogometaš v Prvi ligi Telemach in tudi najboljšo nogometašico leta. 

Bilo je tesno, zelo tesno. Toda najbolj tesno v zgodovini izborov za najboljšega nogometaša leta (ki ga od leta 2008 organizira Ekipa SN in priznava tudi Nogometna zveza Slovenije, o njem pa navsezadnje poročajo vsi ugledni evropski športni mediji) je bilo v izboru leta 2019, ko je Josip Iličić za pičlo točko premagal Jana Oblaka. V zadnjem izboru je bila razlika med prvo- in drugouvrščenim prav tako izjemno majhna, saj je slovenski kapetan svojega deset let mlajšega reprezentančnega soigralca Benjamina Šeška premagal za piškave tri točke. 34 glasovalcev, 17 novinarjev Ekipe SN in 17 novinarjev preostalih redakcij je izkušenemu čuvaju mreže Atletica namenilo 148 točk, dragulju Leizpiga pa 145 točk. Jan Oblak se tako vrača na piedestal slovenskega nogometa, s svojim sedmim nazivom najboljšega nogometaša leta pa je zgolj še utrdil svoj status kralja tega izbora. 2015, 2016, 2017, 2018, 2020, 2021, 2023. Fantastičnih sedem za 30-letnega Škofjeločana, ki v zadnjih mesecih v nogometu uživa kot še nikdar poprej. Na tretjem mestu se je znašel Jaka Bijol, četrto mesto je zasedel Petar Stojanović, peti pa je bil Adam Gnezda Čerin. 

V konkurenci mladega nogometaša ni bilo nobene dileme: naziv je z maksimalnim izkupičkom točk osvojil Benjamin Šeško, ki je v letu 2022 osvojil obe nagradi, na drugo mesto se je zavihtel Žan Vipotnik, sledijo pa mu Mitja Ilenič, Luka Topalović in Adrian Zeljković. 

Trener leta je po uvrstitvi na evropsko prvenstvo postal Matjaž Kek, ki je premagal Luko Elsnerja, uspešnega trenerja Le Havra, tretje mesto je zasedel trener Olimpije Zoran Zeljković, četrti je postal Simon Rožman, peti pa Mišo Brečko. 

Še drugič zapored je naziv najboljšega igralca v Prvi ligi Telemach osvojil kapetan Olimpije Timi Max Elšnik, ki je v tej kategoriji ugnal Žana Vipotnika, tretje mesto je osvojil Žan Karničnik, četrti je bil Rui Pedro, peto mesto pa je osvojil Aljoša Matko. 

Drugič so pri Ekipi SN podelili tudi naziv najboljše nogometašice leta, in še drugič je slavila Lara Prašnikar, za katero je izjemno leto v dresu nemškega Eintrachta, prav tako pa je imela ključno vlogo v slovenski izbrani vrsti. Drugo mesto je pripadlo Mateji Zver, tretja je bila Kaja Korošec, četrta Ana Milović, peta pa Špela Kolbl. 

Članki iz rubrike