stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ou
ou
0 08.12.2023 09:00:05

Projektu Božiček za en dan se je pridružila tudi Supernova z donacijo 10.000 evrov

December prinaša pričakovanje, čarobnost, razigranost in iskrice v očeh. Skupina nakupovalnih centrov Supernova, ki vsako leto z donacijo podpre eno izmed vseslovenskih dobrodelnih organizacij, je letos postala del projekta Božiček za en dan. Da bo december vsaj malce bolj brezskrben in obarvan z upanjem, socialno ogroženim družinam po Sloveniji podarja Darilne kartice Supernova v skupni vrednosti 10.000 €.

Največja veriga nakupovalnih centrov v Sloveniji, Supernova, je letos podprla Zavod 364, in njihov projek Božiček za en dan, ki ga poznamo že 12 let. Z njihovo pomočjo bo Supernova z Darilnimi karticami Supernova obdarila in osrečila 36 slovenskih družin oz. gospodinjstev, med katerimi so tako otroci kot starostniki. Del donacije bo porabljen za dopolnjevanje prejetih pomanjkljivo pripravljenih paketov posameznikov in nakup manjkajočih daril, tako da se bodo prav vsi razveselili božičnih darilc.

V želji, da družine vsaj malo razbremenijo vsakodnevnih skrbi in jim polepšajo praznične dni, bodo skupaj s centri za socialno delo, šolami, mladinskimi centri in drugimi tovrstnimi organizacijami pravočasno poskrbeli za izbor prejemnikov in predajo darilnih kartic. Prejemnike Darilnih kartic Supernova so iskali s pomočjo ustanov v občinah, kjer se nahajajo nakupovalni centri Supernova. Obdarovanci bodo prejete darilne kartice koristili v 19 nakupovalnih centrih Supernova po Sloveniji in si izbrali darilo po svojih željah.

Skupina Supernova skrbi za višjo kakovost življenja lokalnih skupnosti, družin in posameznikov, zato je pristop k projektu Božiček za en dan eden v vrsti letnih dobrodelnih projektov, s katerimi uresničuje ta del poslanstva in ciljev skupine.

Projekt Božiček za en dan že 12 let razveseljuje

Z akcijo Božiček za en dan so pričeli v začetku novembra, ko so objavili Božičkov seznam otrok in starostnikov. Gre za projekt z osebno noto, ki s pravo mešanico ustvarjalnosti in humanosti nudi ljudem edinstveno priložnost razdajanja. Božički po vsej Sloveniji si izberejo točno določenega otroka in/ali starostnika ter zanj pripravijo darilce. Skrbno pripravljeno darilo dostavijo na eno izmed številnih zbirnih mest akcije, odgovorni v projektu pa poskrbijo, da ta dragoceni tovor nato pride v prave roke. Lansko leto je Božiček za en dan obdarili kar 10.595 otrok in 3.979 starostnikov.

Projekt Božiček za en dan nedvomno pričara nasmeh na obrazu obdarovanca in obdarovalca. Za več informacij obiščite bozicekzaendan.si.

Članki iz rubrike