stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

psno
psno
0 04.12.2023 11:10:49

Iz ambulante zrasla klinika

Luka Križaj in Aleksandra Križaj Dumić sta vesela, da Klinika Križaj obeležuje že 20-letnico.
Jana Primc
Vrhunska oskrba za ustno zdravje po najsodobnejših svetovnih smernicah je že 20 let vodilo Zobozdravstvene klinike Križaj.

"Začeli smo z eno ambulanto, danes pa je zrasla cela klinika, katere področje delovanja je na vseh vejah stomatologije, z zobotehničnim laboratorijem, s celotno diagnostiko ter raziskovalnim in izobraževalnim centrom. Skupaj imamo devet ambulant na treh lokacijah. Odlikuje nas, da imamo vse storitve na enem mestu in usmerjenost v digitalizacijo," je v začetnih beseda ob 20-letnici Zobozdravstvene in estetske klinike Križaj dejala zobozdravnica Aleksandra Križaj Dumić. Poleg tega je izpostavila še, da jih odlikujeta izjemna ekipa in vrhunska oskrba za ustno zdravje po najsodobnejših svetovnih smernicah. S sledenjem trendom in usmerjenostjo v digitalizacijo želijo nadgrajevati uspehe tudi v prihodnje.



Njihova posebnost je, da pacientom na enem mestu omogočijo vse zobozdravstvene storitve – od zdravljenja zob in obzobnih tkiv, kliničnih pregledov, otroškega zobozdravstva, digitalne rentgenske diagnostike, fiksne in snemne protetike do implantologije, kirurgije in paradontologije. Izvajajo tudi 3D-diagnostiko in so prvi v Sloveniji z mednarodno zobozdravstveno akreditacijo AACI. Pri večjih projektih sodelujejo tudi z digitalnimi laboratoriji v tujini. Njihova strast je digitalizacija zobozdravstva in celostna obravnava zdravja pacientov. Izvajajo tudi estetske posege, prav tako z lasersko terapijo pomagajo pri odpravi smrčanja.



Vse to so odlike, ki v sam vrh postavljajo Zobozdravstveno in estetsko kliniko Križaj s sedežem na Muljavi, prisotnostjo pa še v Novem mestu in Ljubljani.



Zdravnik Dorjan Marušič, ki jih je na začetku poti vzpodbudil, da naj izven Ljubljane naredijo svojo zgodbo, jim je dejal, da jih odlikuje visoka strokovnost, stalno strmenje v razvoj in nove stvari. Predsednik Fotone dr. Matjaž Lukač je nagovoril, da je imela klinika pomembno vlogo pri njihovem razvoju, saj sodelujejo že od leta 2006. Prav tako je zobozdravnica Aleksandra Križaj napredovala na področju laserskega zobozdravstva. "Danes je svetovno priznana strokovnjakinja za lasersko zobozdravstvo in pomembna članica profesorske ekipe Akademije za laser in zdravje. S kliniko Križaj aktivno sodelujemo tudi pri raziskavah, kjer je zelo aktivna, in pomembno prispeva k razvoju modernega zobozdravstva v svetu."



Jernej Lampret, nekdanji župan občine Ivančna Gorica, je med drugim izpostavil, da je Muljava poznana po Jurčiču, v zadnjem obdobju pa še po Zobozdravstveni kliniki Križaj, kar ga veseli, saj je kraj dobil še en močen steber.



Slavnostno obeleženje 20-letnice so popestrili še Anja Strajnar bend in skupina Pushluschtae, v kateri poje tudi njihov zobozdravnik Miha Sojar.

Galerija

Članki iz rubrike