stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Slovenija v žaklju ali ko je dovoljeno vse

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 14.11.2023 13:16:56

Marlesov dan odprtih vrat: predstavitev neto nič-energijsko individualne hiše v pasivnem razredu

Marlesova hiša v Preddvoru
Marles
V soboto, 18. novembra 2023, bo med 10. in 14. uro v okolici Preddvora na Gorenjskem potekal tretji letošnji jesenski Marlesov dan odprtih vrat. Obiskovalci si bodo lahko ogledali neto nič-energijsko zasnovano hišo – različico pasivne hiše Marles MILA 147.

Arhitekturna zasnova neto nič-energijske pasivne hiše, ki obsega 156 m2, temelji na povezovanju udobja in prvorazredne funkcionalnosti v usklajeno celoto, ki je podrejena unikatnim željam naročnika. Hiša dosega pasivni energijski razred =< 15 kWh/m2a, zato so njeni investitorji za nič-energijsko gradnjo hiše prejeli nepovratna finančna sredstva z naslova javnega poziva Eko Sklada RS za gradnjo SNEH. Posebnost neto nič-energijske hiše je izjemno funkcionalna in odprta arhitektura, ki je tlorisno prilagojena zahtevi mladih investitorjev po medsebojno dobro povezanih prostorih, njihovi velikosti in dinamičnosti. Vsi prostori so povezani v premišljeno celoto, hodniki so v skladu z najnovejšimi smernicami optimirani na minimum.

Hiša je zasnovana kot sodobna enodružinska hiša, ki se ponaša z drzno zasnovo, sodobno tehnologijo in energetsko učinkovitostjo. Kombinacija svetlih čistih površin in kakovostni naravni materiali, pri katerih prevladuje les, so odlike, ki zadovoljnim lastnikom z občutkom za ekologijo omogočajo uresničitev vizije vrhunskega bivalnega udobja.

Sam objekt je popolnoma samozadosten, saj je na hiši nameščena sončna elektrarna, ki v celoti pokriva porabo električne energije oziroma jo pridela celo 3 in pol krat več, kot je na leto porabi. Hiša ima vgrajen tudi sodobni sistem za zbiranje, distribucijo in rabo deževnice za splakovanje stranišč, pranje perila ter zalivanja vrta.

SVETOVANJE ZA TEHNOLOŠKO NAPREDEN SISTEM GRADNJE
Na dnevu odprtih vrat bodo na voljo Marlesovi strokovnjaki, ki bodo svetovali vsem, ki želijo graditi svoj dom po najsodobnejših trajnostnih smernicah skoraj nič-energijske gradnje in konceptu Marles Zero Energy Home, v okviru katerega lahko vsaka hiša postane popolnoma energetsko neodvisna ter v celoti samozadostna. Predstavljena bo tudi posebna ponudba Marlesovih hiš na ključ ter posebne jesenske ugodnosti, ki so jih pripravili skupaj s prepoznavnimi slovenskimi podjetji. Na dnevu odprtih vrat bodo prisotni tudi strokovnjaki s področja ogrevanja in prezračevanja, ki bodo vsem obiskovalcem na voljo za pojasnila v zvezi s sodobnim načinom energetske oskrbe doma. Obenem bodo predstavili izjemne Marlesove ugodnosti – posebno ponudbo »SIMPLY RIGHT« in »BEST CHOICE«, ki prinašajo ugodnosti in prednosti za vse, ki želijo graditi dom po najnovejših trajnostnih smernicah.


PARTNERSTVO ZA OKOLJU PRIJAZNEJŠE BIVANJE
Marles svojo zavezo trajnostnemu razvoju med drugim kaže tudi preko sodelovanja s podjetjem Moja Elektrarna. Kupec se lahko po želji odloči za vgradnjo sončne elektrarne, s katero bo energijo pridobival iz sonca in jo bo bodisi oddajal v odprto omrežje, bodisi hranil v domačem hranilniku oziroma električnih baterijah. Tako kupcem Marlesovih družinskih hiš ni več treba skrbeti, kje bodo polnili svoj električni avtomobil. Vse potrebno lahko hitro, enostavno in na enem mestu uredijo že ob nakupu hiše. Cilj tega povezovanja je kupcem Marlesovih hiš omogočiti bivanjsko udobje in mobilnost na najvišji ravni in z minimalnim obremenjevanjem okolja.

PRILAGOJENA PONUDBA FINANCIRANJA
Kupcem Marlesovih hiš bodo na dnevu odprtih vrat na voljo tudi predstavniki banke NLB d.d., ki bodo predstavili posebno ponudbo individualnih kreditov ter predstavili pogoje, ki so dogovorjeni v sklopu sodelovanja s podjetjem Marles hiše Maribor. Le te bodo prilagojene vsakemu kupcu posebej, mobilni bančni svetovalec pa jim bo na voljo skozi celoten postopek do nakupa hiše.

Marlesovi strokovnjaki bodo na dnevu odprtih vrat nudili tudi informacije o možnostih pridobitve nepovratnih finančnih sredstev Eko sklada.

Za udeležbo je obvezna prijava na povezavi do petka, 17. novembra, do 14. ure. Vse dodatne informacije o dogodku so na voljo tudi na telefonski številki 02/429 45 03 in na elektronskem naslovu info@marles.com.

Značke: marles, hiše, gradnja

Članki iz rubrike