1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

(mb)
(mb)
0 03.11.2023 11:16:20

Nogometaši iz Luke Koper v turški Antalyi

Vesna Pridigar
Nogometaši iz vrst ŠD Luka Koper so danes začeli s svojimi nastopi v turški Antalyi, kjer jih čaka že tretji EFBLU evropski poslovni nogometni izziv.

V Turčijo so se Koprčani odpravili včeraj z odlično popotnico, saj so v septembru letos slavili na zadnjem EFBLU dogodku, ki je potekal prav na domačih tleh – na Brdu pri Kranju. V oktobru so zaposleni v koprskem pristanišču slavili tudi na Poslovnem pokalu 2023 Koper, ki je v Športnem parku Bonifika potekal v partnerstvu z Mestno občino Koper.

V sredo je v koprskem hotelu Grand Koper potekal sprejem nogometašev ŠD Luka Koper pred odhodom v turško Antalyo, ki se ga je udeležila tudi koprska podžupanja Jasna Softić in ob tem poudarila: "Pričakujemo dober rezultat, ker vemo, da so fantje tega sposobni. Športno društvo Luka Koper je eno največjih športnih društev znotraj podjetij v Sloveniji in verjamem, da bodo po svojih najboljših močeh zastopali Luko Koper in sam Koper kot mesto."

Tudi v upravi Luke Koper d.d. so se udeležili sredinega sprejema, delavski direktor Vojko Rotar pa je ob tej priložnosti izpostavil: "Odnos Luke Koper je širšega pomena, pred desetletji smo začeli s tem, da kot glavni sponzor podpiramo skoraj vse športne panoge na današnjem območju Mestne občine Koper in Občine Ankaran. Športno društvo zdaj vključuje več kot 1000 članov v več kot 10. športnih panogah. Seveda moramo biti ambiciozni pred takšnim izzivom kot je Antalya, konkurenca je močna. Če se osredotočim na fante, ki bodo zastopali družbo Luka Koper d.d. v Turčiji, ne morem govoriti le o nogometaših, temveč tudi o luških delavcih, ki garajo in usklajujejo službeno, športno in družinsko življenje."

Koprsko moštvo, ki ga sestavljajo Salmedin Ibrić, Bojan Simić, Davor Nedič, Adnan Ahmetović, Boris Trivić, Predrag Kuburić, Aleksandar Milič, Enes Handanagić, Marko Topić in Edvin Hadžimuratović se bo pod taktirko trenerja Davorja Klarice v današnjem predtekmovanju pomerilo z ekipami Naval Forces (Romunija), Kaptan Grup (Turčija) in Hosco (Iran).

Galerija

Članki iz rubrike