1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ou
ou
0 20.10.2023 15:07:41

Publikacija, vredna pozornosti doma in v tujini: Slovenija, zmagovita športna destinacija

Slovenska turistična organizacija je izdala publikacijo, s katero predstavlja Slovenijo kot celovito športno destinacijo – tako za profesionalne športnike kot za rekreativce. Publikacija ponuja napotke, kako najti vse, kar potrebujejo športniki in športni navdušenci, hkrati pa informacije, kje si lahko odpočijejo ali razvajajo brbončice v dneh, ko potrebujejo nekaj drugačnega.

Mnogi športniki z vsega sveta že vedo, zakaj za svoje priprave izbirajo Slovenijo, deželo zmagovalcev. Ključne prednosti in možnosti za organizacijo velikih profesionalnih in rekreativnih tekmovanj ter druge pomembne podrobnosti zdaj predstavlja tudi nova publikacija z naslovom 'Slovenija. Zmagovita športna destinacija.' (v angleškem jeziku 'Slovenia. A top Sports Destination.')

Publikacija 'Slovenija. Zmagovita športna destinacija.' je namenjena predvsem specializiranim turističnim organizacijam in agencijam za športne priprave, ključnim organizatorjem v profesionalnih in amaterskih športnih klubih, organizatorjem mednarodnih športnih dogodkov, zanimiva pa je tudi za športne novinarje in druge profesionalne akterje na področju športa. Poleg izjemnih možnosti za športne priprave izpostavlja možnosti za organizacijo vrhunskih in rekreativnih tekmovanj v raznoterih športnih disciplinah ter športnih konferenc in srečanj. Predstavlja tudi možnosti rehabilitacije in preventive za športnike, ob predstavitvi slovenske navijaške kulture pa k raziskovanju slovenske turistične ponudbe vabi tudi navijače. Vsebino bogatijo izjave slovenskih športnikov in športnic ter pomembnih soustvarjalcev športa in športnega turizma v Sloveniji.

469-24-planica sto_page-0001

Publikacija na 72 straneh je izšla v slovenskem in angleškem jeziku. Prva izdaja obsega 2000 izvodov, vsakomur pa je na voljo tudi v elektronski obliki.

Vsebino publikacije bo predvidoma v letu 2024 nadgradil informativni spletni portal Slovenia Sports Destination. Izid publikacije in načrtovana sistematična predstavitev ponudbe sta pomemben del uresničevanja strateške usmerjenosti Slovenije, da postane konkurenčna destinacija v segmentu športnega turizma, kjer svojo pozicijo gradi z izjemnimi naravnimi in klimatskimi danostmi, kakovostno športno in hotelsko infrastrukturo ter strokovnim znanjem in izkušnjami za izvedbo najzahtevnejših športnih dogodkov ter priprav vrhunskih športnikov.

Verjemite, publikacija je vredna, da pokukate vanjo, tudi če ste samo rekreativec, ki občasno sede na kolo ali se zjutraj pred službo odpravi na krajši tek. Izjemno pa je koristna za različne slovenske klube in društva, ki si izmenjujejo izkušnje s tujimi klubi in jih vabijo na sončno stran Alp.

469-24-piran sto_page-0001

Značke: slovenija, šport

Članki iz rubrike