Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

najstniki Njena.si

Še pred polnoletnostjo več deset spolnih ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

oe
oe
0 06.04.2020 11:51:59

CIRKUS! Svetovno znani akrobati s SUPER DOSEŽKOM v Črnučah spet popeljali Slovenijo v svet (FOTO + VIDEO)

Skupina Dunking Devils je osvojila svet, s svojimi akrobacijami stalno premika meje mogočega.

Koronavirus je marsikomu izmed nas prekrižal številne načrte, med drugim tudi članom akrobatske skupine Dunking Devils. Leteči vragi bi te dni morali pričeti z novimi neverjetnimi podvigi, a so jih zaradi trenutne situacije začasno prekinili. Te dni, tako kot večina ostalih, preživljajo doma, v svet pa so poslali podvig iz lanskega poletja, ko so pod Savskim mostom v Črnučah obesili ogromno gugalnico in uprizorili pravi vodni cirkus. Pri izvedbi so se povezali z vrhunskimi slovenskimi akrobati, med katerimi je bila tudi zmagovalka sedme sezona šova Slovenija ima talent Tjaša Dobravec, cirkusantka Daša Avguštin, plesalka ob drogu Eva Obscura ter akrobatski dvojec F&B Acrobatics.

dunking devils 5


Sedemmetrsko železno gugalnico s prostorom za štiri osebe so sestavljali kar teden dni. Gugalnica, s katero so akrobati dosegli kar trikratnik gravitacijske sile, je leteče vrage pognala 15 metrov daleč in jim v zraku zagotovila obilo časa za premierno izvedbo številnih dih jemajočih trikov. Akrobati so tako med drugim prvič uspešno izvedli dvojno salto z obratom za 1080 stopinj, četvorno salto z enim obratom ter tako imenovani trojni gainer.

Maks Veselko, akrobat Dunking Devils in član DD Squad, je o vratolomnem dosežku povedal: "Ko smo se lotili projekta izdelave gugalnice, nismo vedeli, ali bo sploh delovala, zato smo bili zelo pozitivno presenečeni nad rezultatom. Pri odskoku se resnično počutiš, kot da letiš, medtem ko se med guganjem zaradi močnega pihanja vseskozi zavedaš hitrosti in trojnega pospeška. Veseli in hvaležni smo, da se nam je pridružilo toliko vrhunskih slovenskih ter tujih akrobatov, saj brez njih naš vodni cirkus ne bi bil mogoč."

dunking devils 2


Vodni cirkus z ogromno gugalnico je že tretji v vrsti odmevnih podvigov, ki so jih Dunking Devils izvedli pod Savskim mostom. Pred leti so na isti lokaciji posneli viralni video z ogromno tarzanko, ki si ga je ogledalo več kot 42 milijonov ljudi, v sklopu serije DD Squad pa so pod most obesili tudi obrnjeno rusko gugalnico.

Članki iz rubrike