zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
0 03.04.2020 15:53:31

Učenje od doma: Girls4Tech - brezplačne spletne lekcije na področju znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike

V luči trenutnih razmer se danes šole, učitelji in starši soočajo s številnimi izzivi, potreba po iskanju virtualnih možnosti za učenje pa je vedno večja. Zdaj, ko so otroci doma, jim lahko nove poučne spletne vsebine nudijo zabaven način spoznavanja z novimi, aktualnimi temami ter znanji.

Poleg rednih učnih načrtov je zdaj v času nenehnega tehnološkega razvoja pomembno tudi, da otroci že od malega pridobivajo znanja s področja digitalnega razvoja, tehnologije, kibernetske varnosti, spletnih prevar in drugih aktualnih področij.

Zato je Mastercard z naborom novih spletnih kreativnih izobraževalnih virov razširil dostop do svojega poznanega učnega načrta STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematic), imenovanega Girls4Tech ™, ki ponuja dragoceno znanje s področja znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike.


Skozi novo predstavljeno spletno mesto Girls4Tech Connect lahko učitelji in starši zdaj brezplačno in enostavno prenesejo lekcije, s katerimi lahko otroci iz udobja svojih domov ali kjerkoli po svetu spoznajo aktualne teme s področja znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike.

Girls4Tech je v svojih šestih letih obstoja prek aktivnosti, ki temeljijo na raziskavah in izzivih iz resničnega sveta, vključil več kot 800.000 učencev z vsega sveta. Vse to s poslanstvom spodbuditi več deklet, da se odločijo za kariero s področja znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike ter zmanjševanja razlik med spoloma na teh področjih.

Za več informacij o Girls4Tech in dostop do spletnih lekcij obiščite spletno stran Girls4Tech Connect.

Značke: mastercard, šola

Članki iz rubrike