Mobilna verzija
Peter Poles in Tara Zupančič Odkrito.si

Druga sezona šova Zvezde plešejo: Svet bi bil ...

sneg, konj Svet24.si

Reke grozijo, za povrh pa nas čaka nova pošiljka...

Nakovalo Svet24.si

Skubeta pokonci drži kovaško delo

gosposvetska cesta_prenova Svet24.si

Slaba novica za voznike: zaprta tudi Dalmatinova

2016-Spelman2 Najstnica.si

Modni kosi, ki jih moraš imeti v omari

samuel lucas in hči Njena.si

V šovu Nova zvezda Slovenije tudi hčerka tega ...

helena blagne Njena.si

Helena Blagne doživela pravljico!

sta
sta

Med olimpijskimi igrami Južno Korejo obiskalo okoli 300 slovenskih navijačev (FOTO)

sta

Južno Korejo, kjer so se v času zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu poleg športnikov zbrali tudi gledalci z vsega sveta, je obiskalo tudi nekaj slovenskih športnih navdušencev. Natančnih podatkov o številu ni, v Olimpijskem komiteju Slovenije (OKS) pa ocenjujejo, da je bilo v času olimpijskih iger tam približno 300 slovenskih navijačev.

Južna Koreja je od Slovenije oddaljena več tisoč kilometrov in leži več časovnih pasov bolj vzhodno, Slovenci pa za obisk te države ne potrebujemo vizuma. Kot so za STA pojasnili v konzularni službi ministrstva za notranje zadeve, kjer prav tako nimajo podatkov o številu Slovencev, ki so v času olimpijskih iger obiskali Južno Korejo, so se nekateri posamezniki že pred začetkom iger obrnili nanje v zvezi s splošnimi informacijami o državi, niso pa imeli konzularnih primerov.

Slovenija v Južni Koreji sicer ne zagotavlja rezidenčne konzularne službe, je pa bil v času olimpijskih iger v državi predstavnik za nujno konzularno pomoč.

Poleg slovenskih športnikov in navijačev so olimpijske igre obiskali tudi drugi predstavniki iz Slovenije, v imenu državnega vrha je bil tam predsednik republike Borut Pahor, po osmih letih pa je v Južni Koreji znova zaživel projekt Slovenske hiše, ki je namenjen združevanju športa in gospodarstva v tujini.

Značke: zoi 2018 , slovenci , navijači