Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 27.12.2017 13:54:54

NEPRIČAKOVANO: Mutko odstopil tudi s funkcije vodje OK nogometnega SP 2018

vszi
Nekdanji ruski minister za šport Vitalij Mutko je danes v Moskvi odstopil z mesta vodje organizacijskega odbora za pripravo nogometnega svetovnega prvenstva, ki ga bo prihodnje leto gostila Rusija, poročajo agencije. Na čelu OK ga bo zamenjal dozdajšnji generalni direktor Aleksander Sorokin.

"Povsem se bom osredotočil na delo v vladi," je danes v Moskvi dejal Mutko, ki opravlja tudi funkcijo namestnika ruskega premiera. A Mutko je že dolgo tudi osrednja tarča Mednarodnega olimpijskega komiteja zaradi afere v zvezi z državno organiziranim sistemom dopinga in prikrivanja dopinških vzorcev v Rusiji. V središču pozornosti je obdobje olimpijskih iger v Sočiju 2014, ko je bil Mutko tudi ruski minister za šport. Mok mu je zato pred časom že izrekel doživljenjski suspenz.

Že v ponedeljek je Mutko na zasedanju izvršnega odbora ruske nogometne zveze vsaj začasno odstopil tudi s predsedniškega mesta v krovni ruski nogometni organizaciji. Tam se je odločil za šestmesečno zamrznitev statusa, njegove funkcije pa je prevzel Aleksander Alajev.



"Vložil bom pritožbo na Cas. Zaradi tega bi lahko trpelo moje delo v zvezi, zato sem se zaprosil, da za šest mesecev moj status zamrznejo," je po zasedanju izvršnega odbora dejal Mutko. Napovedana pritožba na razsodišče Cas se nanaša na odločitev Moka, da ne sme sodelovati na igrah v Pyeongchangu oziroma biti član delegacije funkcionarjev iz Rusije. "Dokler mi bo predsednik zaupal in dokler se organizacijski komite ne odloči drugače, bom še vodil odbor za SP 2018," je še v ponedeljek dejal Mutko in še enkrat poudaril: "Nisem odstopil, še vedno imam aktiven mandat."

Podobno, kot s ponedeljkovo odločitvijo, se je tudi o današnjem koraku Mutka ugibalo v medijih, razlika je v tem, da je bila ponedeljkova poteza tudi datumsko napovedana, današnji odstop pa je sledil zelo hitro glede na funkcionarjeve ponedeljkove izjave.

Značke: rusija, doping, nogomet

Članki iz rubrike