Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

au
au
2 27.12.2017 07:45:55

Britanski atlet Mo Farah ŽRTEV rasističnih opazk, razlog pa NEVERJETEN!

Profimedia
Štirikratni olimpijski prvak in športna osebnost leta 2017 po izboru BBC-ja Mo Farah se je soočil s prav posebnim nadlegovanjem.

V Somaliji rojeni Mo Farah se drugačni veri navkljub prepustil božičnemu čarobnemu času in na svoj Instagram profil objavil fotografijo sebe z božičkovo kapo in voščilom za vseh svojih 667.000 sledilcev: "Srečen božič!"

Kar je sledilo, si Britanski srednjeprogaš verjetno ni mislil niti v najhujših sanjah. Štiriintridesetletni musliman po verskem prepričanju je doživel napad vseh tistih, ki so njegovo praznovanje krščanskega praznika razumeli kot nekaj nezaslišanega.

Eden je med drugim tudi zapisal: "To ni prav. Prosim, pokesaj se in takoj umakni fotografijo!" Drugi je dodal: "Dali so ti ime po našem preljubem preroku Mohamedu. Moral bi spoštovati to ime in svojo religijo Islam." Tretji: "Mohamed Farah, sram naj te bo!" In četrti: "Spoštovanje, ki sem ga imel do tega, je izginilo. Sram naj te bo, brat."

Skupno sporočilo večine pa je bilo: "Pravi muslimani ne praznujejo božiča!!!"

Seveda, oglasili so se tudi tisti, ki so Faraha branili, češ "pustitega ga pri miru. On le izkazuje spoštovanje do vseh religij." Ali: "Mo širi ljubezen in pozitivo ..."

Pred atletskim zvezdnikom je nekaj podobnega doživel tudi britanski profesionalni boksar, sicer pakistanec po rodu, Amir Khan. Pri njemu je bilo celo huje, saj so mu tudi pretili s smrtjo.

Amir Khan
Amir Khan in Faryal Makhdoom
Profimedia


Khan je na božični dan objavil in med svojih 1,200.000 sledilcev delil fotografijo božičnega drevesca, ki jo je okrasil za svojo triletno hčerko, zraven pa je pripisal: "Medtem ko vsi spijo, je očka postavil božično drevo. Lamaisah bo srečna."

"Bog, obljubljam ti, da bom ubil njega in njegovo družino," je nekdo zapisal, Khan pa mu je odgovoril: "Dejanja dokazujejo, kakšen človek si, besede pa to, kakšen človek bi rad bil."

Članki iz rubrike