Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 11.12.2017 15:49:47

Mok prepričan, da ne bo zamud pri pripravi OI 2020

vszi
Iz Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) so ob začetku tridnevnega obiska Tokia, ki bo leta 2020 gostil poletne olimpijske igre, sporočili, da so prepričani o pravočasnem napredku organizatorjev iger. V koordinacijski komisiji Moka menijo, da bodo prizorišča za olimpijske športne boje pripravljena pravočasno, brez zamud.

Novi nacionalni olimpijski stadion bo predvidoma končan novembra 2019, proračun zanj pa je dve milijardi dolarjev. Minuli mesec so že slovesno odkrili prvi olimpijski objekt, medtem ko na šestih prizoriščih dela še potekajo. "Ob napredku, ki ga vidimo pri gradnji nacionalnega olimpijskega stadiona, smo prepričani, da bodo vsi objekti končani pravočasno," je dejal predsednik koordinacijskega odbora iger, John Coates.


Ob nadzoru gradnje se bodo pri Moku na tridnevnem obisku dotaknili še varnosti ter prizadevanj, kako bi še bolj oklestili 12 milijard dolarjev vreden proračun za igre, posebej pa se bodo posvetili tudi protidopinškim protokolom.

Tokio je pridobil organizacijo iger 2020 leta 2013, ko je na izboru premagal Istanbul in Madrid, a priprave do zdaj niso potekale tako gladko, kot so pri Moku pričakovali.

Značke: olimpizem, mok

Članki iz rubrike