krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

ou
ou
0 15.11.2017 12:31:44

Disney in Pixar ponosno predstavljata: KOKO IN VELIKA SKRIVNOST

Animirani film KOKO IN VELIKA SKRIVNOST iz Disney•Pixar naveze nas bo popeljal na skrivnostno družinsko srečanje, ki bo za glavnega junaka Miguela nepozabno. Družini, ki mu ukvarjanje z glasbo prepoveduje, se trudi pokazati svoj velik talent in jih prepričati, da je glasba nekaj čudovitega. Neutrudno vztrajanje ga popelje na potovanje, kjer odkrije svet, za katerega ni niti sanjal, da obstaja. Na tem potovanju odkrije tudi veliko skrivnost.

Kljub temu, da njegova družina že več generacij vztrajno prepoveduje ukvarjanje z glasbo komurkoli v družini, Miguel vseeno nenehno sanja o tem, da bi postal odličen glasbenik, kot je bil njegov idol Ernesto de la Cruz. V obupanih poizkusih pokazati svoj talent, se Miguel po nizu skrivnostnih dogodkov znajde v fantazijsko pisanem svetu mrtvih. Tukaj srečuje svoje prednike, ki se vsi po vrsti trudijo, da bi mu pomagali preiti nazaj v svet živih. A tudi oni imajo le en pogoj – da se preneha ukvarjati z glasbo. Medtem spozna šarmantnega prevaranta Hectorja in skupaj se odpravita na veličastno potovanje odkrivanja prave zgodbe o zgodovini Miguelove družine in tem tako skritem pomenu glasbe.

"Rastemo na ramenih tistih, ki so bili tukaj pred nami," je o iskanju inspiracije povedal režiser Lee Unkrich in dodal "da se v Koku vsi poistovetimo s tistim, kar nam je vsem skupno in to je družina." ... "Navdih za film KOKO IN VELIKA SKRIVNOST sem dobil v čudoviti mehiški kulturi, tradiciji in ljudeh – mehičanih," kot pove Unkrich in poudari, da se je za potrebe tega filma raziskovalna ekipa za skoraj 3 leta preselila v mehiška mesta: Mexico City, Oaxaca, Guanajuato, Xochimilco, Tlacolula in druge ter tam preživeli veliko časa z družinami in opazovali njihove običaje, recimo ravno tega, ki je prikazan v Koku, Día de Muertos, ko se spomnejo mrtvih skozi glasbo in zabavo. Še posebej se jim je zdela ključna pomembnost družine in to, kolikšno vrednost ji dajejo Mehičani.

Sinhronizacijska ekipa slovenske verzije je bila skrbno izbrana v Studiu Ritem, kjer so za nekatere like v risanki morali poiskati kar po dva glasova, saj so glasbeni vložki in zato pravilna izbira glasu zelo pomembni:
Sebastijan Kušar kot MIGUEL (dialogi)
Leon Rudolf kot MIGUEL (petje)
Jan Bučar kot HECTOR (dialogi)
Uroš Buh kot HECTOR (vocal)
Nuška Drašček Rojko kot MAMA IMELDA
Danijel Bavec kot PAPA


Tilen Artač kot ERNESTO DE LA CRUZ
Maja Boh kot Mama Coco
Vesna Jevnikar kot ABUELITA
Alenka Tetičkovič kot FRIDA
Žiga Bunič kot g. OKOSTNJAK in moški vokal v pesmih
Srđan Milovanović kot JUAN ORTODONCIA
REŽISER pesmi - Vojko Sfiligoj
REŽISER dialoga in mama - Tanja Đurić Ribič

V čudoviti svet združitve dveh pisanih in čustvenih svetov se bomo podali 23.11.2017, ko animiran film KOKO IN VELIKA SKRIVNOST, skupaj s kratkim predfilmom LEDENO KRALJESTVO: OLAFOVA PRIGODA, prihaja v kina po Sloveniji, v distribuciji 2i Filma.

Ekskluzivna premiera animiranega filma KOKO IN VELIKA SKRIVNOST se bo v družbi sinhronizacijske ekipe zgodila to nedeljo, 19.11.2017 ob 16.00 v ljubljanskem Koloseju, že ob 14.00 se bomo družili na ustvarjalnih delavnicah v čudovitem svetu AERO barv.

Značke: animirani-film, kino

Članki iz rubrike