IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ou
ou
0 01.06.2017 10:03:01

Od legend do spektaklov: Mumija (The Mummy) prihaja na prvi tir

Tom Cruise na čelu igralske ekipe, ki na filmska platna vrača legendarno zgodbo o mumiji.

Ena od legend o starodavnem Egiptu in njegovih mumijah, ki že od pradavnine fascinirajo kulture po vsem svetu, bo na začetku poletja doživela svoj preporod na velikem platnu.

Drugi napovednik epske pustolovske avanture so prejšnji teden prvič svečano zavrteli na enem največjih srečanj filmskih ustvarjalcev ConFilm v Las Vegasu, čez vikend pa je končno zaokrožil po spletu. Napovednik, ki mu ne manjka akcije in scen polnih groze, razkriva ozadje zgodbe, s katero se spopade glavni lik filma Nick Morton (Tom Cruise), ki odkrije skrivnostni grob, za katerega se kasneje izkaže, da je pravzaprav ječa. Dogajanje nas popelje v starodavni Egipt, kjer mlada kraljica (Sofia Boutella), zaradi prelomljene obljube, da bo zavladala deželi, v njegovem spanju umori svojega očeta faraona. V obliki uroka, ki se naseli v Mortona, se na površje Zemlje vrne 2000 let po tem, ko so jo sredi Egiptovske puščave živo zaprli v mogočno grobnico. Glavnemu junaku svet, ki ga ogroža maščevalna kraljica, pomaga rešiti Dr. Jekyll (Russel Crowe), ki so si ga ustvarjalci izposodili v znani zgodbi o Doktorju Jekyllu in gospodu Hydeu.

mumija

Legenda o mumiji bo v naših kinematografih na ogled od 8. JUNIJA 2017.


O ZGODBI:
»Ne moreš zbežati. Ne moreš pobegniti. Načrte ima s tabo. Ne bo odnehala, dokler ne bo našega sveta spremenila v svojega.«

Starodavna egiptovska kraljica Ahmanet je že tisočletja ujeta v kripti pod žgočimi tlemi puščave. Njena zlonamernost in želja po maščevanju, ker se ni izpolnila obljuba, ki ji je bila dana, vrelišče dosežeta, ko grobnico po nesreči odkrijejo v sodobnem času. Odkar se je prebudila, nihče ni več varen. Človeštvo bodo doletele nepredstavljive grozote zaradi maščevanja, ki se je v njej razraščalo skozi dolga tisočletja. Odpira nam vrata v nov svet bogov in pošasti ter nas z mešanico čudes in vznemirjenja spremlja vse od peščenih nasipov Bližnjega vzhoda do skritih labirintov, ki ležijo pod Londonom.

O PRODUKCIJI:
Tomu Cruisu se bodo v prihajajoči epski avanturi pridružili Annabelle Wallis, Jake Johnson, Courtney B. Vance ter oskarjevec Russell Crowe. Igralsko zasedbo je pod režisersko taktirko vzel Alex Kurtzman, ki je skupaj s Chrisom Morganom film tudi produciral. Kurtzman in Morgan sta v preteklih letih zaslužna za kar nekaj zelo uspešnih franšiz - Kurtzman je sodeloval pri Transformerjih, Zvezdnih stezah in Misiji: Nemogoče kot scenarist ali producent, Morgan pa je eden glavnih piscev sage Hitri in drzni. Slednjima se je pridružil producent Sean Daniel, ki je produciral tudi trilogijo Mumija.

IGRALSKA ZASEDBA: Tom Cruise, Sofia Boutella, Annabelle Wallis, Jake Johnson, Courtney B. Vance in Russell Crowe
REŽIJA: Alex Kurtzman
SCENARIJ: Jon Spaihts in Christopher McQuarrie
PRODUCENTI: Alex Kurtzman, Chris Morgan, Sean Daniel
IZVRŠNI PRODUCENT: Sarah Bradshaw
ŽANR: Epska pustolovska avantura

Značke: film, kino

Članki iz rubrike