tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ou
ou
0 29.05.2017 12:52:27

Oliver in Gibonni ob koncu turneje 'Familija'

Ko se združita dva glasbena velikana, oba Splitčana, od katerih je eden Gibonni, drugi pa Oliver, dobimo seveda pesem. V tem primeru kar cel album, ki sta ga poimenovala ‘Familija’ in proslavila s šestimi glasbenimi nagradami Porin in mnogimi drugimi nagradami za najboljši album leta.

Album ‘Familija’ pa je okronan tudi z najbolj pomembno nagrado, to so razprodani koncerti turneje, ki se bo ob koncu ustavila v Sloveniji, s koncertoma v Ljubljani in Mariboru, 9. in 10. junija.

“Album je narejen za dušo in to so najini poslušalci začutili. Ob ustvarjanju nisva imela natančno začrtanega plana. In še sedaj ga nimava. Ko smo na odru in Oliver začne igrati, še njegova spremljevalna skupina ne ve, katera skladba je na vrsti,” se nasmeji Gibonni. “Veliki finale te turneje bo v Sloveniji, zadnji veliki solo koncert v Ljubljani sem imel leta 2010, tokrat pa prihajam z zares posebnim in enkratnim projektom ter petdesetimi nastopajočimi glasbeniki. Na odru ne štejem minut. Vem, da je občinstvo prišlo zaradi mojih pesmi, in to jim dam, vedo pa tudi, da bodo pesmi tako za njih kot zame. Velika sreča je nastopati za ljudi, ki so te ustvarili in te obdržali na sceni, zato dam na odru vedno vse od sebe. V dvajsetih letih smo ustvarili resnično družinski odnos. Mnoge poznam po imenu, saj mi sledijo na vse koncerte. Podarjajo mi knjige, albume in tako na nek način vplivamo en na drugega. In samo skupaj smo res ‘familija’.”



Po nastopih v razprodanih največjih arenah po celi regiji, bosta Oliver in Gibonni pri nas nastopila le na dveh koncertih, 9. junija v ljubljanskih Stožicah in 10. junija v mariborski dvorani Tabor ob 21. uri. Njuni čustveni, po drugi strani pa spektakularni nastopi ne pustijo nikogar ravnodušnega. Kot zanimivost naj povemo, da je na koncert v Puli prišlo skoraj štiri tisoč slovenskih obiskovalcev, ki si, glede na njihove odzive, očitno ponovno želijo doživeti čaroben večer skupaj z dvema največjima dalmatinskima ustvarjalcema, saj po zaključku turneje glasbenika nadaljujeta naprej vsak svojo pot.

Bodite tudi vi del ‘Familije’ še zadnjič z Oliverjem in Gibonnijem na skupnem enkratnem in neponovljivem koncertu!

Značke: gibonni, oliver

Članki iz rubrike