stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
0 25.04.2017 09:31:05

Živjo, nogomet Pivovarne Union: Manjši kraj je prednost, in ne ovira

Tretji turnir to pomlad in osmi skupno v seriji turnirjev Živjo, nogomet! je postregel s skupno 31 zanimivimi tekmami in končno zmago prvih favoritov, ekipe Osman Team. Mojstri futsala so svoje mojstrovine potrdili tudi na asfaltu.

Organizatorji so se za izvedbo turnirjev v organizaciji NZS in Pivovarne Union odločili v krajih, ki imajo nogometne prvoligaše. Tokrat so prišle na vrsto Radomlje, kjer pa nimajo primernega asfaltnega igrišča, zato so organizatorji dogajanje preselili v športni park Loka pri Mengšu. Bojazen, da bi malce večja oddaljenost od bolj urbanega okolja lahko pomenila manjše zanimanje in manjši obisk, se je izkazala za povsem neupravičeno. Odličnemu vzdušju, ki ga je s svojimi nogometnimi triki ustvarilo več kot 200 nogometašev, so se pridružili kar številni gledalci, ki so z navdušenjem spremljali dogajanje. Kot nam je dejal vodja projekta Živjo, nogomet! David Taskov, praksa kaže, da je v manjših krajih, kjer je takšnih dogodkov manj, zanimanje za dogajanje celo večje kot v večjih naseljih. Tako je bilo že nedavno v Krškem, pa tudi tokrat, ko so zabeležili veliko zanimanje tako pri nogometaših kot gledalcih iz Radomelj, Mengša, Trzina in drugih bližnjih naselij iz tega konca Slovenije, ki ga nekateri že štejejo za predmestje Ljubljane, česar pa domačini ne slišijo ravno radi.

Živjo, Kidričevo!
Po prvomajskih praznikih se turnir Živjo, nogomet! odpravlja na lov za zmagovalci v Kidričevo, kjer bo dogajanje potekalo 6. maja. Zadnja priložnost za preboj na finalni turnir bo 13. maja v Celju, ko bodo znani še zadnji finalisti, ki se bodo z zmagovalci drugih turnirjev pomerili v Stožicah. 

Ob devetih zjutraj, ko se je vse skupaj začelo, so bile temperature še precej nizke, potem pa je skladno z njimi naraščal tudi obisk. Vreme je bilo nogometašem in gledalcem sicer bolj naklonjeno v prvi polovici dneva, saj se je popoldne nekoliko pooblačilo, začel je pihati tudi nekoliko močnejši veter, ki je zlasti ob prekinitvah žogo malce odnašal, a se zaradi tega ni nihče posebej pritoževal. Sodelujočih ekip je bilo 24, tri so se prijavile šele zadnji dan prijav v četrtek. Več ekip (32 in 27) je sodelovalo le na turnirjih v Kopru in na Fužinah. Prevladovale so seveda tiste iz bližje in manj bližnje okolice, nekaj pa je bilo tudi takšnih, ki so hotele ujeti zadnji vlak za udeležbo na finalnem turnirju 10. junija v Stožicah. Ekipe so organizatorji razdelili v osem skupin s po tremi ekipami, zmagovalci skupin so napredovali v četrtfinale, turnir pa se je zaključil zvečer z dvema polfinaloma, kazenskimi streli za tretje mesto in finalom, ki se je zaradi veliko tekem začel šele ob 22. uri, torej uro pozneje, kot je bilo sprva napovedano.

V vlogi prvega favorita je bila tokrat ekipa Osman Team, za katero so zaigrali tudi takšni mojstri, kot so legenda slovenskega futsala Mile Simeunović, član prve peterke slovenske reprezentance Alen Fetić in njegov reprezentančni kolega Matej Fideršek. Ta ekipa je pod imenom Sombrero bar sodelovala že na uvodnem turnirju na ljubljanskih Fužinah, a jih je takrat v finalu presenetila ekipa Vunder bar, v kateri je blestel nekdanji nogometaš Maribora in zdaj Veržeja Amir Dervišević. Ta si je z zanimanjem prišel ogledat tudi turnir v športnem parku Loka, saj ga je gotovo zanimalo, v kakšnem stanju so zdaj njegovi potencialni nasprotniki na finalnem turnirju. Ti so se tokrat najbolj namučili v polfinalu, ko so s kar nekaj težavami z 1:0 ugnali primorsko ekipo Banda de Popo. Primorci, za katere je prav tako zaigralo nekaj mojstrov malega nogometa in futsala, so bili drugi na turnirju v Kopru, tako da je bila tudi zanje to zadnja priložnost za uvrstitev na zaključni turnir. Igralci Osman Teama so v finalu imeli lažje delo, ekipo Anitin studio so odpravili s 3:0. Primorcem je v uteho ostalo vsaj tretje mesto in 50 litrov piva Union. Kot na vseh dosedanjih turnirjih so drugouvrščeni turnir poplaknili s 100 litri opojne tekočine, medtem ko je zmagovalcem pripadel kar poln kombi.

SPOMLADANSKI SPORED
25. 3. 2017 – Maribor 
Zmagovalec: Tomaž Šic Bar 
1. 4. 2017 – Krško 
Zmagovalec: Bar Safir 
22. 4. 2017 – Radomlje 
Zmagovalec: Osman Team 
6. 5. 2017 – Kidričevo 
13. 5. 2017 – Celje 
10. 6. 2017 – Ljubljana, Stožice (finale)

Seveda pa pivo ni glavni motiv za ekipe, posebej tiste najboljše, da se udeležijo takšnih turnirjev. V prvi vrsti so seveda druženje, rekreacija in dobra volja, Alen Fetić, ki je bil izbran za najboljšega igralca, pa je potrdil, da je bila tudi zanj velik izziv udeležba s plačanim prevozom in bivanjem na eni od tekem nogometne lige prvakov (vse stroške bo pokril sponzor lige prvakov Heineken), kamor bo odpotoval zmagovalec finalnega turnirja v Stožicah. Dodal je še, da so s soigralci potrebovali nekaj časa, da so se prilagodili drugačni žogi, kot je tista pri futsalu, saj se ta precej bolj odbija, svoj delež piva, ki ga je odnesel domov, pa bo namenil predvsem delavcem na njegovi hiši, ki jo ravno prenavlja. Čeprav se je turnir s podelitvijo nagrad končal šele ob 23. uri, pa so predvsem člani ekip najboljše četverice po njem še kar nekaj časa obsedeli ob pivu in čevapčičih ter strnili vtise po zanimivem dnevu. Druženje je kot glavni namen teh dogodkov tudi tokrat prevladalo, dodati pa velja, da je turnir minil brez poškodb ter z le enim rdečim kartonom, pa še to zaradi ugovarjanja sodniški odločitvi.

DRUŽBENA OMREŽJA
Spremljajte #ZivjoNogomet na družbenih omrežjih facebook, instagram in na spletni strani www.zivjo-nogomet.si, na kateri se lahko ekipe tudi prijavijo za sodelovanje.

PRIJAVE
Sebe in svojo ekipo lahko prijavite po e-pošti na naslov prijave@zivjo-nogomet.si. Posamezna prijavljena ekipa mora šteti najmanj 5+1 članov, ki so stari nad 16 let. Prijavnina za celotno ekipo znaša 30 evrov.

Članki iz rubrike