mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rp
rp
0 21.04.2017 15:19:58

Živjo, nogomet Pivovarne Union: V bližini Radomelj tudi mojster Mile

Medtem ko so zaradi deževne vremenske napovedi, ki se je nazadnje izkazala za napačno, organizatorji turnirjev Živjo, nogomet v organizaciji Pivovarne Union turnir v Celju s 15. aprila prestavili na 13. maj, se za usodo jutrišnjega turnirja v Športnem parku Loka med Mengšem in Radomljami ne gre bati. Vremenska napoved je tokrat precej bolj obetavna, saj padavin zagotovo ne bo. Sicer naj bi bilo sonca nekaj manj kot danes, a po napovedih vremenoslovcev se bo po jutranjih treh stopinjah Celzija čez dan segrelo na prijetnih 17 ali 18 stopinj, tako da bodo omogočeni vsi pogoji za dober žogobrc na asfaltu.

V Radomljah prvoligaškega nogometa zaradi neustreznega igrišča žal ne morejo spremljati, ampak se morajo zadovoljiti z igranjem v bližnjih Domžalah, za igranje dobrega malega nogometa pa ovir seveda ni. Tokratni turnir sicer ne bo potekal prav v Radomljah, saj tam ni primernega asfaltnega igrišča, temveč v dobre tri kilometre oddaljenem Športnem parku Loka v smeri proti Mengšu. Tam je poskrbljeno za garderobe, reflektorje in vse, kar je potrebno za dober nogomet in dobro zabavo. Kot so zapisali na spletni strani organizatorja, se le streljaj od slovenske metropole krepi radomeljski slog igre, ki stavi na odločnost pri podajah in usodno natančnost zadevanja. Vsekakor gre tudi tokrat pričakovati dober obisk, ob druženju in uživanju v potezah malonogometnih mojstrov pa boste lahko kot običajno grlo poplaknili z vrčkom piva in se okrepčali s porcijo čevapčičev.

Sebe in svojo ekipo lahko prijavite po e-pošti na naslov prijave@zivjo-nogomet.si. Pogoji? Prijavljena ekipa mora imeti najmanj 5 + 1 članov, ki so stari nad 16 let. Prijavnina za celotno ekipo znaša 30 evrov.

Kot je za turnirje Živjo, nogomet že v navadi, bomo tudi na tretjem spomladanskem turnirju po tistih v Mariboru in Krškem priče celodnevnemu športnemu druženju, kar je tako ali tako glavni namen tega projekta. Prva tekma je predvidena za deveto uro zjutraj, finale pa bo okrog 21. ure.

Do včeraj (rok prijav je potekel ob polnoči) se je za turnir prijavilo 21 ekip, kar je povprečno število udeležencev na tovrstnih turnirjih. Razdeljene bodo v sedem skupin, zmagovalci se bodo prebili v četrtfinale, osmo ekipo pa bodo izžrebali med vsemi drugouvrščenimi. Kot že na prejšnjih turnirjih gre tudi tokrat pričakovati nastop nekaj mojstrov dvoranskega nogometa oziroma futsala. Tako se je za turnir prijavila ekipa Osman Team, za katero bo zaigral doslej največji zvezdnik tega športa v Sloveniji Mile Simeunović, ki naj bi mu družbo delala slovenska reprezentanta Alen Fetić in vratar Damir Puškar. Omenjeni so pod imenom Sombrero bar sodelovali že na prvem turnirju v Fužinah, na katerem so zasedli drugo mesto, ko so v finalu morali priznati premoč Vunder baru. To bo torej njihova druga in hkrati zadnja priložnost, da si zagotovijo nastop na finalnem turnirju 10. junija v Stožicah, na katerem bodo sodelovali le zmagovalci prejšnjih desetih turnirjev.

Kot vedno vse prijavljene udeležence turnirja čakajo #zivjonogomet majice in karte za obisk tekme Prve lige Telekom Slovenije, nogometne stopničke prvih treh ekip posameznih turnirjev pa bodo še dodatno bogato nagrajene. Zmagovalci posameznega turnirja bodo prejeli poln kombi pijače Union, drugouvrščeni si bodo grla hladili s 100 litri pijače Union, tretjeuvrščeni pa prejmejo 50 litrov pijače Union. Glavna nagrada zmagovalcev finala vseh turnirjev po Sloveniji je ekipni ogled izbrane tekme lige prvakov v prihajajoči sezoni s pokritimi stroški prevoza in bivanja.

SPOMLADANSKI SPORED
25. 3. 2017 – Maribor
Zmagovalec: Tomaž Šic Bar
1. 4. 2017 – Krško
Zmagovalec: Bar Safir
22. 4. 2017 – Radomlje
6. 5. 2017 – Kidričevo
13. 5. 2017 – Celje
10. 6. 2017 – Ljubljana, Stožice (finale) 

Članki iz rubrike