franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Iztok Lukner
Iztok Lukner
0 05.09.2018 10:39:31

RAZRKRITJE: Za člana Wolfsburga sta se zanimala tudi Maribor in Olimpija: Res je, vendar ...

Za Blažem Kramerjem je samo ena sezona v prvi slovenski ligi, toda v njej je navdušil marsikoga in se lani poleti iz Aluminija preselil v Wolfsburg. Dvaindvajsetletni Celjan je v Nemčiji igral za drugo ekipo ter bil njen daleč najboljši strelec, tako da je že prvo leto v novem okolju močno opozoril nase in bi ga v tej sezoni že lahko videli debitirati v bundesligi. Cilje in načrte mu je nekoliko preprečila poškodba, tako da je trenutno na stranskem tiru, toda oktobra bo lahko nadaljeval tam, kjer se je poleti ustavil.

Kako je prišlo do tega, da ste se lani poleti odločili za odhod v Nemčijo?
Dobil sem nekaj ponudb in zastopnik mi je dejal, da se je pojavila možnost odhoda v Wolfsburg, kjer bi v četrti ligi igral za njegovo drugo ekipo. Odločil sem se, da tega ne smem izpustiti iz rok in da je bolje narediti korak nazaj, saj sem še potreboval nekaj časa za dozorevanje. Mnogi so mi rekli, da sem nor, ker sem se odločil za četrto nemško ligo, in da ne bom dobil priložnosti, pa sem odgovoril, da je to moja kariera, moje življenje. Če bi še ne vem kako dolgo igral v slovenski prvi ligi, zagotovo ne bi dobil toliko ponudb, kot sem jih tu že po prvi sezoni.

Prejšnje poletje se je omenjalo tudi zanimanje Maribora.
Ne vem, govorilo se je, a je pri tem tudi ostalo, na koncu se ni zgodilo nič.

Za vami je pravzaprav samo ena sezona v prvi ligi, po kateri ste odšli v Nemčijo. Iz tretjeligaša Šampiona ste se preselili k Aluminiju in v prvi ligi na 28 tekmah zabili šest golov.
Res je, vendar moram reči, da sem pri Aluminiju pol leta igral poškodovan. Imel sem zlomljen prst, čeprav niti nismo vedeli, da ga imam, bilo je kar hudo. V drugem delu sezone sem dal pet golov in tisto lahko štejem kot malo bolj resno obdobje.

V Wolfsburgu ste bili že leta 2015, tako da so v klubu vedeli, koga bodo dobili, in so bili pripravljeni plačati odškodnino. Zakaj niste že takrat ostali?
Pred tremi leti sem bil v Wolfsburgu na preizkušnji, takrat so imeli v moštvu kar nekaj zvezdniških napadalcev. Prav tako so imeli arogantnega trenerja, ki je nato kmalu dobil nogo.

V četrti ligi ste na 30 tekmah zabili 19 golov in prispevali sedem podaj, sodelovali ste pri 40 odstotkih golov svoje ekipe.
Da, poleg tega smo igrali še v mednarodnem pokalu premier lige, kjer je zbranih 30 akademij iz Evrope, in tudi tam sem dobro igral. Zabil sem Evertonu in Dinamu, tako da je za mano res zelo dobra sezona. Od mene kot od novinca niso pričakovali takšne sezone.

Trenutno okrevate po poškodbi vezi v gležnju.
Sredi julija smo bili na pripravah na Poljskem in na treningu sem šel s soigralcem v rahel duel, on pa je s celim telesom padel na nogo. Bilo je ravno v času, ko bi moral narediti enega največjih korakov v karieri. Po sezoni sem imel namreč toliko ponudb, da nisem vedel, kako in kaj. Prišle so iz Anglije, Belgije, Portugalske, Nizozemske, Poljske ...

Po naših informacijah je bila v igri za vaš podpis tudi Olimpija.
Res je, bili smo v pogovorih, vendar je pri tem ostalo.

Pa vas je zanimala vrnitev v Slovenijo?
Iskreno, da in ne. Ravno sem odšel v tujino, kjer bi se rad dokazal, zato bi bilo malo nenavadno, če bi se takoj vrnil v domovino.

CELOTEN INTERVJU S SLOVENSKIM NOGOMETAŠEM IZ VRST WOLFSBURGA SI LAHKO PREBERETE SAMO V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: kramer, wolfsburg

Članki iz rubrike