stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 26.07.2017 08:34:33

Koprčani se krepijo: v novi sezoni tudi z zamejskim Slovencem z izkušnjami iz ZDA

alesfevzer.com
Košarkarski klub Sixt Primorska nadaljuje s sestavo ekipe na daljši rok. Triletno pogodbo s "tigri" iz Kopra je podpisal 19-letni zamejski Slovenec iz Barkovelj Rafael Baldassi, ki je košarkarsko znanje pilil tudi v ZDA, so sporočili iz koprskega kluba.

Baldassi je v italijanski Furlaniji Julijski krajini nosil drese ekip Pallacanestre iz Trsta, Brega, Libertasa iz Gonarsa ter videmskega CBU, se je pred dvema letoma preselil v ZDA. Čez lužo je bil najprej član višješolskega zavoda Zion Lutheran Christian School iz Miamija, leto kasneje pa je prejel ponudbo višješolskega zavoda Mount Zion Christian Academy v Severni Karolini.


Na začetku letošnjega poletja se je Baldassi mudil tudi na pripravah slovenske moške reprezentance do 20 let. Pred začetkom nove sezone je imel več ponudb za igranje košarke v Evropi in za nadaljevanje študija na eni od ameriških univerz, nazadnje pa je s Sixtom Primorsko podpisal triletno pogodbo.

"Zelo vesel in srečen sem, da sem se pridružil vrstam KK Sixt Primorska. Z ekipo sem se spoznal že na junijskih treningih in že od prve minute srečanja z ostalimi igralci in predstavniki kluba sem imel odličen občutek. Komaj čakam, da se zberemo in se začnemo pripravljati na prihajajočo sezono. Celotna organizacija kluba ima jasno zastavljene cilje in vizijo. To me je na koncu prepričalo, da se preselim v Koper in postanem 'tiger'," je dejal Baldassi, medtem ko je direktor kluba Walter Jeklin dodal: "Rafael je na treningih prikazal izjemno voljo, podkrepljeno s pogumom in veliko željo po napredku. Ker se je bil pripravljen Sixt Primorski zavezati za daljše obdobje in ker se zaveda, da se bo lahko ob izkušenejših igralci uspešno kalil, smo se odločili z njim podpisati triletno pogodbo. Hkrati je Baldassijev prihod za nas izjemnega pomena tudi, ker gre za zamejskega Slovenca, to pa sodi k usmeritvi vodstva kluba, ki si želi v projekt vključiti tudi slovensko manjšino na italijanski strani meje."

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike