favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 05.07.2017 12:50:34

Joksimović se po več kot desetletju vrača v Koper

Nikola Miljković
Vrste košarkarskega kluba Sixt Primorska je pred začetkom tekmovalne sezone 2017/18 okrepil novi domači košarkar. V Koper se namreč po več kot desetletju vrača nekdanji slovenski reprezentant Nebojša Joksimović, ki je v minulih dveh sezonah nosil dres zagrebške Cibone. Joksimović je s tigri podpisal dveletno pogodbo.

V tej sezoni je 35-letni branilec zaigral na 31 tekmah hrvaškega državnega prvenstva in v povprečju dosegal po 5,9 točke, 2,6 skoka in 2,5 podaje na tekmo. Cibona je nastopala tudi v ligi Aba, na tekmah katere je 193 cm visoki košarkar v povprečju zbiral po 6,4 točke, 3,3 podaje in 2,5 skoka na tekmo. Na 26 dvobojih regionalnega tekmovanja so volkovi iz Zagreba zabeležili 11 zmag, v državnem prvenstvu pa so tekmovanje sklenili šele v velikem finalu, v katerem jih je bo hudem boju ugnala Cedevita.

V karieri je Joksimović nosil drese Kopra, Zlatoroga, Hemofarma, Lokomotiv-Kubana, Scavolinija iz Pesara, Igokee, Uniona Olimpije, Krke, zadnji dve sezoni pa je bil član Cibone. V dresu slovenske reprezentance je zbral 32 nastopov, zaigral pa je na evropskih prvenstvih v letih 2005, 2013 ter 2015.

Značke: košarka, dp

Članki iz rubrike