Mobilna verzija
sta
sta

Vodilni pokleknili pred Hopsi

www.alesfevzer.com

Košarkarji Hopsov Polzele so tekmi 11. kroga košarkarske lige Nova KBM premagali Zlatorog s 77:67 (22:14, 39:37, 60:49).

Začetek sicer ni kazal, kako se bo dvoboj končal. V šesti minuti je bilo na semaforju 6:14, potem pa so gostje za tri minute povsem zmrznili. Dosegli niso niti točke, delni izid 13:0 pa je ekipo s Polzele prvič popeljal do trdnega vodstva, ki ga je obdržala tudi ob koncu četrtine (22:14) in še precej daleč v drugo. A je po 33:27 sledil nov zasuk, tokrat so ga uprizorili Laščani, saj so do polčasa tekmece skorajda ujeli in odšli na odmor le z -2 (37:39).

Odločilnih za razplet tekme je bilo tretjih deset minut. Domači so jih dobili z 21:12, prednost povišali na 11 točk (60:49), to pa je bil temelj za uspeh, ki ga nasprotnikom niso več dovolili ogroziti. Zlatorog je nekajkrat še prišel pod -10, a bil daleč od priložnosti, da bi ogrozil vodstvo domačih, ki so se na koncu veselili zaslužene zmage, sedme v sezoni.

Za Laščane je bil nerešljiva uganka Dejan Čup, ki je bil z 22 točkami najboljši pri domači zasedbi, do dvojnega dvojčka pa sta mu zmanjkala le dva skoka. Dobro mu je pomagal Jakob Čebašek, čeprav je moral zaradi osebnih predčasno iz igre, je končal pri 13 točkah, eno manj pa je dosegel Alen Hodžić.

Za poražence je Igor Tratnik dosegel še tri točke več kot Čup, toda imel premalo razpoloženih soigralcev (na podobni ravni sta bila le še Ramo Rizvić s 16 in Jan Špan s 15), da bi Laščani dosegli deseto zmago.

Hopsi bodo v naslednjem krogu 23. decembra gostili Šenčur GGD, Zlatorog pa bo 21. decembra gostoval v Portorožu. 

Značke: nova-kbm , zlatorog , hopsi