stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ku
ku
0 28.03.2024 19:11:00

Beloruski preboj iz črne serije! Jakob Čebašek potegnil soigralce iz brezna, vendar ... (video)

Liga VTB se od začetka sankcij za ruske in beloruske klube redko znajde na tujih športnih straneh, tudi slovenskih. Tokrat je drugače, tokrat imamo dober razlog.

Beloruski košarkarski klub Minsk iz beloruske prestolnice je poseben že zaradi dejstva, da njegove barve brani slovenski reprezentant Jakob Čebašek, zdaj pa je tudi širše poseben zaradi prav posebnega dosežka. Minsk je včeraj pred tisoč svojimi navijači s 60:58 premagal Astano. Nič posebnega? Pomislite: to je bila prva zmaga Minska po 34 zaporednih porazih.


Črna serija Cedevite Olimpije, ki je v obup spravljala predvsem navijače zmajev, ni nič posebnega v primerjavi z nizom Minska. A ta je zdaj naposled prekinjen. Ob odsotnosti dveh najboljših igralcev Minska, je moral pomembnejšo vlogo prevzeti prav Čebašek, pišejo na uradni strani tekmovanja. Je pa res, da po vzoru na znani pregovor, češ da ena lastovka še ne prinese pomladi, Minsk kljub tej zmagi še vedno domuje na dnu in nima prav veliko možnosti, da bi se dvignil po lestvici.

Čebašek je v skoraj 28 minutah dosegel 11 točk, ki jim je dodal še osem skokov. Njegov met za dve točki je bil 1:2, za tri 2:7, izza črte prostih metov pa 3:4.

Članki iz rubrike