stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ku
ku
17 26.02.2024 06:35:55

Vsi so ga poslušali! Ste videli, kaj je nekdanji trener Dallasa pred tekmo naredil Dončiću?!

Profimedia
Košarkarji Dallas Mavericks so v Indianapolisu končali zmagoviti niz sedmih zaporednih uspehov v ligi NBA. Indiana Pacers so namreč v domači dvorani zmagali s 133:111, čeprav je prvi zvezdnik teksaške ekipe, Slovenec Luka Dončić dosegel 33 točk, Kyrie Irving pa 29.

A slaba igra v obrambi, gostitelji so zadeli kar 14 trojk, je botrovala zanesljivi zmagi Indiane, za katero je Myles Turner prav tako dosegel 33 točk, Tyrese Haliburton pa je k zmagi dodal 17 točk in deset podaj. Dončić, vodilni v prvenstvu NBA s povprečjem 34,3 točke na tekmo to sezono, je tekmo začel odločno in zadel prvih osem od desetih točk Dallasa, v prvem polčasu pa je dosegel 25 točk. Skupno je 33 točkam dodal še po šest skokov in podaj.

Trener Indiane Rick Carlisle je bil po tekmi poln hvale na račun slovenskega zvezdnika. "To, kar Luka počne letos ... Sploh ne vem, kako bi to opisali," je dejal Carlisle: "Znova piše zgodovino. Tudi Irving igra odlično. Ti fantje so v zelo majhni skupini ekip, ki so resnično legitimni kandidati za naslov."



Carlisle, ki je kot trener Mavericks leta 2011 popeljal do naslova v NBA in bil obenem tudi Dončićev prvi trener onkraj luže, je zelo pohvalil dosežke slovenskega zvezdnika v tej sezoni. "Mislim, da so se zdaj vsi prepričali, kako neverjeten je. Resnično že nekaj let govorim, da je samo vprašanje časa, kdaj bo MVP in MVP finala. Vsekakor je že letos med kandidati," je dodal Carlisle.

Že v torek košarkarje Dallasa čaka druga od štirih tekem v gosteh. Tokrat se bodo pomerili s Cleveland Cavaliers.

Značke: dončić, dallas

Članki iz rubrike