stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ku
ku
7 26.02.2024 05:58:11

Zmagovitega niza Dončićevega niza z Dallasom je konec, Kidd s prstom pokazal na...

Profimedia
Po sedmih zaporednih zmagah je Dallas doživel poraz proti Indiani.

Košarkarji Dallasa na čelu z Luko Dončićem so bili najbolj vroča ekipa zahoda s sedmimi zaporednimi zmagami. A tudi ta niz se je končal na prvem od štirih zaporednih gostovanj, s 133:111 je bila boljša ekipa Indiane, ki jo vodi nekdanji trener Dallasa Rick Carlisle. 

Prvi polčas je kazal na boljši razplet za Dallas, saj so bili večji del v vodstvu, za nameček pa je bil izjemno razpoložen Luka Dončić, ki je že v prvem polčasu dosegel 25 točk. A v drugi četrtini je Indiana na krilih odličnega dvojca Myles Turner in Tyrese Haliburton prišla do vodstva, ki ga do konca tekme ni več izpustila iz rok.

V drugem polčasu je začela igra Dallasa razpadati, spet so se pokazale pomanjkljivosti v obrambi, a nekako so imeli kljub slabi igri navijači po koncu tretje četrtine, ko je semafor kazal 100:91, še upanje. Irving je v zadnji četrtini Dallas celo približal na štiri točke zaostanka, a sledil je silovit odgovor domačinov z delnim izidom 16.2 in s serijo trojk, ki jim je dala krila. Takrat je Kidd na parket poslal rezerviste in Dallasovega izjemnega niza je bilo konec.

Luka Dončić je dosegel 33 točk, 6 skokov in 6 asistenc, 29 točk je dodal še Irving. Na drugi strani je 33 točk dosegel Turner, Haliburton jih je dosegel 17.

"Žoga ni dobro krožila v napadu, zbrali smo le 15 podaj. Ko se je Irving razigral na začetku zadnje četrtine, bi moral imeti žogo v rokah v vsakem našem napadu. Izgubili smo preveč žog v ključnih trenutkih. Haliburton je s prodori omogočil odprte mete soigralcem, Turner je bil večkrat popolnoma sam pri metih za tri točke. Indiana je zadela ključne mete in moramo jim čestitati," je razloge za poraz iskal Kidd. 

Značke: luka-dončić, dallas

Članki iz rubrike