stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ku
ku
1 13.02.2024 06:00:00

Krvavel je za zmago! Dončića so pošteno 'pretepli', navijači pa ne morejo verjeti razpletu (video)

Profimedia
Košarkarji Dallasa so se tokrat pomerili z Washingtonom.

Po tem, ko se je Dallas znašel v nekakšni črni luknji in je iz tekme v tekme padal po lestvici zahodne konference, je je zdaj ujel pravi ritem. Trenutno je pri petih zaporednih zmagah, na zadnji tekmi so strli tudi odpor ekipe Washingtona in jo premagali s 112:104.

Še enkrat več je bil najboljši posameznik Dallasa Luka Dončić, ki je dosegel svoj deseti trojni dvojček v sezoni s 26 točkami, 11 skoki in kar 15 asistencami. In to kljub temu, da je v tretji četrtini dobil močan udarec v brado, začel krvaveti in je moral celo dobiti nekaj šivov, da je lahko nadaljeval s tekmo in v izdihljajih tekme potrdil novo zmago Dallasa. Že peto zaporedno, kar še posebej veseli navijače, ki po slabih predstavah kar ne morejo verjeti temu nizu, najdaljšemu v tej sezoni.


Dallas tokrat sicer ni blestel, a ko je bilo najbolj potrebno, je pokazal dovolj volje, želje in energije, da je prišel do zmage. Teksašani so do zmage prišli kljub temu, da so izgubili kar 16 žog in bili zgolj 44-odstotni v napadu, a na drugi strani je bil Washington še bolj nerazpoložen. V prvem polčasu je bil predstava Dallasa zelo bleda, kar je nasprotnik s pridom izkoristil in vodil z 58:51, v tretji četrtini pa je bila prednost tudi že dvomestna. Nato je Dallas za nekaj časa ostal še brez Dončića, ki je moral zaradi udarca Coreyja Kisperta na šivanje v garderobo.

Slovenski zvezdnik se je vrnil osem minut pred koncem tekme in ob zaostanku Dallasa za 9 točk. Takrat se je začel tudi preobrat domače ekipe. Zelo hitro je Dallas po trojkah Hardyja in košu Dončića prišel do zaostanka le točke, v nadaljevanju pa je Dallas po dolgem času popeljal Maxi Kleber. Nato pa je stvari v svoje roke vzel Dončić ter s košem in trojko zapečatil usodo Washingtona.

Dončićevim 26 točkam je ravno toliko dodal tudi Kyrie Irving, izkazal se je tudi novinec Gafford s 16. Pri Washingtonu je bil najučinkovitejši Deni Avdija s 25 točkami.

Značke: luka-dončić, dallas

Članki iz rubrike