stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ku
ku
0 09.02.2024 05:53:28

Zlomljen nos?! Ni problema za Dončića, ki je poskrbel za nov nor šov (video)

Profimedia
Dallas je prišel do tretje zaporedne zmage.

Košarkarji Dallasa so proti Brooklynu prvič po začetku novega koledarskega leta dosegli dve zaporedni zmagi, tej pa so v noči na petek dodali še tretjo. Tudi pred lepim številom slovenskih navijačev so tokrat premagali ekipo New York Knicks, rezultat je bil 122:108. 

Dončić je ob zmagi poskrbel za nov šov in to kljub temu, da je zaigral z zlomljenim nosom in brez zaščitne maske. Dosegel je 39 točk, temu pa dodal še 8 skokov in 11 asistenc. Na drugi strani za New York Knicks ni zaigral Jalen Brunson, nekdanji član Dallasa, ki je v New Yorku naravnost zablestel in bo tudi nastopil na all star tekmi.

Slovenski zvezdnik je sicer nekoliko bolj zadržano začel gostovanje v kultnem Madison Square Gardnu, saj je dosegel zanj skromnih 12 točk, je bil pa najboljši takrat, ko je bilo najbolj potrebno. Dallas je proti zdesetkanim domačinom vodstvo držal trdno v svojih rokah, v tretji četrtini pa so poskrbeli za razliko, ki je domači niso več ulovili.

Ko je Dončić z izjemno potezo iz igre vrgel Gibsona in zadel za vodstvo 68:58, se je začel šov gostov in nalet Luke Dončića. Hitro je namreč dodal še trojko in uspešno izvedel prosti met, za piko na i pa ukradel še dve žogi in Dallas je hitro povedel za 20 točk. V zadnji četrtini je Dončić dobil nekaj počitka, na parket pa se je vrnil ob zaostanku New Yorka za 12 točk. A Dončić je stvari hitro vzel v svoje roke. V dveh napadih je dosegel kar 6 točk. Ob koncu tekme so domači sicer še upali, da bi se lahko pri osmih točkah prednosti Dallasu še zatresle roke, a je Dončić z novo trojko (v zadnji četrtini jih je dosegel 4), razblinil vse upe. 

Pri Dallasu je ob Dončićevih 39 točkah še 19 dodal Hardaway Jr, Jones jih je dosegel 18, Irving 16 in Green 15. Pri New York Knicks pa je bil najučinkovitejši DiVincenzo s 36 točkami.

Značke: luka-dončić, dallas

Članki iz rubrike