stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ku
ku
0 06.02.2024 05:39:30

Navijačem Dallasa je odleglo: Dončić in druščina prišli do nevsakdanje zmage! (video)

Profimedia
Dallas je vendarle prišel do zmage.

Okrog Dallasa se je v zadnjih dneh nakopičilo nekaj negativne energije, saj je ekipa igrala toplo-hladno, nazadnje pa nanizala dva zaporedna poraza. Več zmag v nizu pa so nazadnje nanizali pred mesecem dni, ko so ob začetku leta trikrat zapored zmagali. Navijačem je odleglo že pred tekmo, ko se je izkazalo, da bosta tako Luka Dončić kot Kyrie Irving nared za dvoboj s Philadelphio. To je šele 23. tekma od 50, ki ju je dvojec letos odigral skupaj. 

Da bo Dallas prišel do zmage, v prvem polčasu ni kazalo. Philadelphia je bila  tudi brez poškodovanega Joela Embiida ves čas v prednosti, Luki Dončiću pa met tokrat ni in ni stekel, tudi redko je prihajal do situacij, da je lahko metal, zato je v prvem polčasu zbral le osem točk, Dallas pa je zaostajal za 4 točke (53:57). 

Sredi tretje četrtine je Dallas po košu Irvinga povedli šele drugič na tekmi (69:68)., A svojo najboljšo predstavo so Teksašani pokazali v zadnji četrtini. Z dvema košema je za prednost 9 točk poskrbel Maxi Kleber, Dončić pa je odlično igro Dallasa spremljal s klopi. dobrih devet minut pred koncem je tudi sam stopil na parket, sledil pa je niz treh trojk - Williams, Hardy in Dončić, ki je poskrbel za prednost 15 točk Dallasa. Ko je Dončić zadel še svojo četrto trojko in je Dallas povedel za 20 točk (105:85), je bila tekma odločena, trener Philadelphie Nick Nurse pa je na parket poslal rezerviste. Prav tako tudi Jason Kidd, tako da je Luka Dončić že 5 minut pred koncem sedel na klopi. To je vsekakor dobrodošlo pred tekmo z Brooklynom, ki bo že v noči na sredo. Dončić je tokrat na parketu preživel 'le' 36 minut.

Tekmo je končal z 19 točkami. Največ jih je sicer Kyrie Irving, in sicer 23, več od Dončića pa jih je dosegel še en član Dallasa, in sicer Josh Green.

Značke: dončić, dallas

Članki iz rubrike