stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ku
ku
1 28.01.2024 06:05:18

Dončić je v 24 urah dosegel več kot 100 točk, a Dallas je doživel pravo zaušnico (video)

Profimedia
Le dan po tem, ko je Luka Dončić proti Atlanti dosegel neverjetnih 73 točk, je proti Sacramentu spet stopil na parket.

Čeprav so košarkarski navdušenci upravičeno pričakovali, da bo Luka Dončić po zmagi nad Atlanto in 73 doseženimi točkami izpustil tekmo s Sacramentom, ki je bila na sporedu dan kasneje, se to ni zgodilo. Slovenski košarkarski zvezdnik je bil spet del prve peterke, a z novim trojnim dvojčkom tokrat ni preprečil poraza Dallasa s 115:120. 

Čeprav je bilo po tekmi z Atlanto v taboru Dallasa izjemno veselo, bil je to večer poln presežkov, pa so dan kasneje doživeli novo zaušnico - že četrti poraz na zadnjih petih tekmah. Dončić je bil vidno utrujen, kljub temu je dosegel 28 točk, dodal pa jim je še 10 skokov in 17 asistenc. Bil je najučinkovitejši mož Dallasa, a to ni bilo dovolj za zmago. Po izjemnem začetku sezone za Dallas so zdaj skrbi vedno večje. Ekipa iz Teksasa je bila namreč še nedolgo tega na zavidljivem tretjem mestu zahodne konference, zdaj pa so ob 25 zmagah in 21 porazih že na 8. mestu in so trenutno izven mest, ki vodijo neposredno v končnico.

Dallas je sicer ob koncu tekme poskrbel za nekaj drame, a ostalo je pri tem. Vidno izmučeni Dončić je nekaj manj kot 20 sekund pred koncem s trojko najprej Dallas približal na pet točk zaostanka, če bolj pa je zaostanek znižal Maxi Kleber (115:118), a je Harrison Barnes s prostimi meti zapečatil usodo Dallasa.

Najučinkovitejši košarkar tekme je bil sicer De'Aaron Fox s 34 točkami, ob Dončiću pa se je pri Dallasu izkazal Grant Williams s 27 točkami, a kaj ko spet niso mogli računati na Kyrieja Irvinga, Danteja Exuma ...

Značke: luka-dončić, dallas

Članki iz rubrike