zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

ku
ku
0 14.02.2023 06:05:22

Dallasu bi skoraj uspelo nemogoče, Dončić in Irving bosta spet sanjala zadnjo akcijo! (video)

Profimedia
Dallas je še na drugi tekmi, na kateri sta skupaj nastopila Luka Dončić in Kyrie Irving, doživel poraz.

Košarkarji Dallasa so tokrat v razprodani domači dvorani American Airlines, ki je pričakala novo okrepitev Kyrieja Irvinga, gostili Minnesoto Timberwolves in ostali praznih rok. Dallas je izgubil s 121:124, čeprav je Irving kar 26 od svojih skupno 36 točk dosegel v zadnji četrtini, slovenski zvezdnik Luka Dončić pa je zbral 33 točk.

Domači košarkarji so sicer proti volkovom zaostajali že za 26 točk, Irving pa je ob svojem prvencu za Dallas pred domačimi navijači poskusil zrežirati preobrat, a mu je malo zmanjkalo. S 26 točkami v zadnjem delu igre je dosegel svojo rekordno četrtino v karieri. 

Si bosta pa tako Irving kot Dončić dobro zapomnila zadnjo akcijo, ko je imel Dallas posest za izenačenje ob morebitni trojki. Soigralca sta si namreč izmenjala kar nekaj podaj, nato pa je Irving slabo podal, ko je stopil znotraj črte za tri točke ob zadnji posesti Dallasa. Slovenski zvezdnik je dosegel 33 točk, 12 skokov, šest podaj, eno ukradeno in štiri izgubljene žoge. Christian Wood dodal 24 točk.

Prvi branilec tekme zvezd All-Star Anthony Edwards je za goste, ki so imeli sredi tretje četrtine največjo prednost (89:63), dosegel 32 točk, Rudy Gobert pa 21 točk in 14 skokov. Dallas je ta zaostanek znižal na 97:107 devet minut pred koncem.

To je bila druga tekma, ki sta jo Irving in Dončić odigrala skupaj, in še druga, ki jo je Dallas izgubil. Irving se je teksaški ekipi pridružil pred tednom dni iz Brooklyn Nets.

Naslednja tekma Dallas čaka v četrtek, ko bo gostoval v Koloradu pri najboljši ekipi zahodne konference, Denver Nuggets, za katero uspešno nastopa tudi slovenski reprezentant Vlatko Čančar.

Značke: donči, dallas, irving

Članki iz rubrike