palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

ku
ku
0 21.05.2022 08:30:15

Luka po tekmi razkril, kakšno je stanje z njegovo poškodbo in zagrmel s smelo napovedjo (video)

Po drugem porazu v finalu zahodne konference z Golden Statom Luka Dončić seveda ni skrival razočaranja.

Po tekmi, ki so jo domači bojevniki dobili s 126:117, je Ljubljančan odgovarjal na vprašanja novinarjev, predvsem o izgubljeni veliki priložnosti, glede na to, da je Dallas odlično vstopil v tekmo in vodil skozi ves prvi polčas, imel že 19 točk prednosti, Dončić pa je na parketu naravnost blestel. Kaj se je zgodilo v nadaljevanju?

"Slaba obramba," je kratko odgovoril Dončić. Jasno, pa tudi slabši napad, saj so gostje v tretji četrtini dosegli piškavih 13 točk. Mnogo premalo, da bi ohranili prednost. Luka se je strinjal, da je njegova ekipa preveč odvisna od meta za tri točke. "Res je. Bolj bi morali prodirati v raketo, kot to počne Golden State."


"Poraz boli, a smo dokazali, da lahko igramo v tej dvorani, v kateri je vedno lepo igrati. Navijači so zelo glasni, še posebej v končnici. Vse je bilo na naši strani, potem pa smo popustili v obrambi in v skoku, bili manj agresivni, brez vsega tega pa tu ne moreš zmagati," je razlagal Ljubljančan, ki bi vseh svojih 42 točk, pet skokov in osem podaj zamenjal za zmago in izenačenje v seriji.

A začelo se je z negotovostjo okoli Lukovega igranja. A v resnici ni bilo tako dramatično, kot je bilo videti. Informacije so bile pretirane, to je po tekmi potrdil tudi Dončić: "Nič resnega. Le rama ..., a je v redu. Vse je v redu," je hitel pojasnjevati že na začetku novinarske konference, češ da je tudi sam slišal, kako je bolan in da morda sploh ne bo nastopil. "Vse to sem preslišal, bil sem osredotočen le na tekmo. Res sem imel težave z ramo, z bolečino, vendar ni bilo tako hudo. V končnici je treba stisniti zobe, vsi se zavedamo, kaj prinaša zmaga na gostujočem parketu." Bolečine v rami med tekmo skoraj ni opazil: "Nič me ni ovirala. Bil pa sem utrujen v prvi četrtini, potem je bilo bolje," je še dodal, kar je zanimivo, saj je prav v prvih 12 minutah dosegel 18 točk.

Luka pričakuje, da se bo njegova ekipa na domačem parketu (tretja tekma bo na sporedu v noči na ponedeljek, ob 3. uri) odzvala enako kot v seriji s Phoenixom. "Izgubili smo bitko, vojne pa še ne. V tej končnici zelo dobro branimo domačo trdnjavo. Razplet v Dallasu bo drugačen, v Dallasu smo mi gospodarji."

Značke: luka-dončić, dallas, nba

Članki iz rubrike