franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ku
ku
0 29.12.2017 16:54:46

Legendarni Jaka Lakovič dvignil Kokoškova v nebo in razkril, zakaj je Dončić tako NEVERJETEN, kot je!

www.alesfevzer.com
Nekdanji slovenski reprezentant in pomočnik Igorja Kokoškova na zadnjem Eurobasketu je razkril marsikatero zanimivost.

V pogovoru za srbski Sportklub se je nekdanji zvezdnik Panathinaikosa, Barcelone, Krke in drugih spomnil velikega slovenskega uspeha iz Turčije, ki zlepa ne bo šel v pozabo. »Minili so trije meseci od osvojitve zlate kolajne v Istanbulu, občutki pa so še vedno neverjetni. Na samo zaradi trofeje, ampak tudi načina, kako smo jo osvojili. Nihče ni odstopal od svoje vloge in na ta način smo bili boljši iz tekme v tekmo. Zlato smo gradili. Mislim, da se bomo šele čez nekaj let zavedali, kako velika stvar nam je uspela,« je za omenjeni portal povedal Lakovič.

Glavne zasluge za podvig pripisuje takratnemu slovenskemu selektorju. »Kokoškov je arhitekt tega uspeha. Njegovo vodenje ekipe, obnašanje do igralcev in medijev tako na terenu kot izven njega je bilo na najvišjem možnem nivoju. Vedno je bil pozitiven, ni bilo kričanja ali nervoze. Igralci so to sprejeli in mu na koncu slepo verjeli. Igrali so vsi za enega, eden za vse, točno tako, kot je želel on,« je Kokoškova v nebo dvignil trenutni pomočnik trenerja v Bilbau. Potem pa svoje besede še podkrepil: »Mi smo to vedeli že prej, zdaj pa vsa Evropa ve, da je Igor izjemen trener. V slovenski reprezentanci je združil ameriški in evropski stil, kar nas je razlikovalo od drugih. Verjamem v Igorja in prepričan sem, da bo kmalu prvi trener ekipe v ligi NBA. Če ne to, pa trener katerega od največjih klubov v Evropi.«

Seveda se naši srbski kolegi niso mogli ogniti niti vprašanja o trenutno najbolj vročem košarkarju v Evropi Luki Dončiću. »Vsi vidimo, kako igra – fenomenalno, neverjetno. Pri 18 letih je vodja ene od največjih ekip v Evropi. Tu ni fascinanten samo način, kako igra, temveč tudi nivo, na katerem dominira. Luka ima poseben talent, ima prave gene in veliko tekmovalnost. V vsem želi biti najboljši. Tudi ko igra karte, ne želi izgubiti. Vedno želi zadeti koš tako na začetku kot koncu treninga. Vse skupaj ga dela posebnega,« je nekatere zanimive detajle o značaju Dončića razkril Lakovič. Nekdanja številka ena na organizatorskem položaju Slovenije.

Celoten intervju z Jako Lakovičem si lahko preberete na tej povezavi

Članki iz rubrike