sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

skrito-v-raju Njena.si

Markov oče skupaj z gledalci izvedel skrivnost ...

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

ku
ku
0 31.10.2017 18:49:34

VSE O LUKI DONČIĆU! MVP spregovoril o mentorjih Llullu in Rodriguezu, vse večjem pritisku medijev, igranju s starejšimi ter spominu na zlato kolajno ...

Profimedia
Luka Dončić - najkoristnejši igralec meseca oktobra v evroligi je bil v zadnjih dneh v središču pozornosti.

Za uradno spletno stran evrolige je opravil intervju, v katerem je razkril marsikaj zanimivega, začenši s tem, kaj mu pomeni nagrada pri teh letih. 

"Nagrada je pomembna, saj je evroliga zelo zahtevno tekmovanje. Vsaka tekma je težka. Upam, da bomo nadaljevali dobro formo po štirih zaporednih zmagah. Takšne nagrade mi pomenijo ogromno, saj prinašajo motivacijo, da se še naprej trudim in trdo delam. Konec koncev si odvisen le od motivacije za nadaljnje delo."

Prva tekma v evroligi je bila ravno v Turčiji. Torej na tleh, kjer je s Slovenijo osvojil zlato kolajno. Tudi na to se je Luka spomnil pred srečanjem.

"Lepo se je bilo vrniti v Turčijo (proti Efesu op. p.). Tam smo osvojili evropski naslov, čez tri tedne pa smo bili znova tam. Vse, kar sem želel, je, da dobro igram košarko. Z mislimi sem bil pri Realu in evroligi."

doncic dragic
fiba

V drugem krogu je Real zlahka porazil CSKA, pri tem pa je moral Luka zaigrati proti enemu od mentorjev pri Realu Sergiu Rodriguezu.

"Sergio je seveda eden najboljših košarkarjev v evroligi. Veliko sem se naučil od njega, ko je igral v Realu in sem bil še mulec. Roko na srce je pomembno, da evroliga uspe privabiti nazaj takšne igralce kot je Sergio, saj je vrhunski košarkar. Nekaj malega sva spregovorila, ko nas je prišel pozdravit na trening. Sva dobra prijatelja."

No, drugi mentor pa je Sergio Llull, ki se je na pripravah na eurobasket hudo poškodoval. Je Luka vedel, da bo moral prevzeti eno glavnih vlog v moštvu?

"Seveda se mi je dozdevalo. Sergio je najboljši igralec v Evropi in brez njega sem vedel, da bom moral igrati na višji ravni. Veliko sem se od njega naučil, zato bom vedno ko bom storil korak naprej, njemu pripisal veliko zaslug."

Dončić je seveda fenomen, ki pri 18. letih igra eno odločilnih vlog v evroligi. K temu mu je vsekakor pomagalo dejstvo, da je skozi vso košarkarsko pot igral s starejšimi fanti, moškimi.

doncic
Profimedia

"Vsekakor je bilo pomembno, da sem vedno igral s starejšimi košarkarji. Toda hkrati je bilo bistveno, da nisem preveč prehiteval. To so vedeli v klubu, zato nikoli nisem šel prehitro iz selekcije v selekcijo."

Nazadnje pa se je moral razgovoriti še o vse večjih pričakovanjih prek luže, na stari celini in svojih navijačev, ki od njega pričakujejo največ.

"Malce težje je, saj se trudim, da ne bi prebral vsega, kar pišejo o meni na spletu. Toda ne moreš si pomagati, da ne bi kdaj na kaj naletel. Če uporabljaš družabne profile še toliko bolj. Seveda na drugi strani vedno rad prebereš kakšno lepo besedo."

doncic

Članki iz rubrike