Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
3 27.10.2017 17:43:13

GLOBOKO VDIHNITE in POZORNO PREBERITE: Luka Dončić med najboljšimi VSEH ČASOV v Evroligi!

Profimedia
Dame in gospodje Luka Dončić! Slovenski košarkarski dragulj se je že vpisal v zgodovino kot eden najboljših košarkarjev, ki so kdajkoli zaigrali v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju.

Luka Dončić s svojimi igrami navdušuje iz dneva v dan, iz tekme v tekmo, iz kroga v krog. Slovenski košarkarski dragulj praktično sam vleče naprej voz velikega Reala in lastnoročno skrbi za fantastične nastope kraljevega kluba v Evroligi, kjer Madridčani ostajajo stoodstotni. 

Najboljši mladi košarkar na svetu pa s svojimi predstavami podira rekord za rekordom. In če je še pred kratkim podiral predvsem starostne rekorde - najmlajši košarkar, ki je storil neko stvar - je zdaj drugače. Zdaj Luka Dončić tolče absolutne rekorde. Naslednji podatek vas bo naravnost šokiral ... 



Ste vedeli, da je imel vsega en košarkar v zgodovini Evrolige po prvih štirih tekmah boljši indeks oziroma valorizacijo od Slovenca? En sam! V zgodovini Evrolige! Dončić je do zdaj na prvih štirih tekmah zbral indeks 129, boljšega od njega je imel do zdaj le Dejan Tomašević, ki je leta 2000 v dresu Budućnosti na prvih štirih tekmah zbral indeks 135. Tretji najboljši v tej kategoriji je Gregor Fučka, ki je leta 2001 v dresu Fortituda zbral indeks 125. 

Dončić v tem trenutku igra zares neverjetno košarko. Po prvih štirih tekmah v Evroligi je s povprečjem 24,0 točk najboljši strelec tega tekmovanja, z indeksom 32,3 je seveda prvi v tej kategoriji, v vrhu pa je tudi pri vseh ostalih kategorijah. S 6,8 skokov na tekmo je peti najboljši skakalec Evrolige, s 3,8 asistencami je 13. asistent tekmovanj, z 1,3 ukradenimi žogami na tekmo je osmi kradljivec lige, s 6,8 prekrški, ki so storjeni nad njim pa je drugi v tej kategoriji. Njegovi prosti meti so izjemno natančni (88,9 %) s čimer je sedmi najboljši izvajalec prostih metov.

Članki iz rubrike