stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ku
ku
4 24.10.2017 15:37:11

Žiga Dimec: Ko sem izvedel za zanimanje Reala, sem takoj poklical v Madrid

Med kandidati za novega centra madridskega Reala so tudi trije Slovenci - Gašper Vidmar, Alen Omić in Žiga Dimec.

V španski prestolnici naj bi se odločili že do konca tega tedna, trener Pablo Laso namreč ne želi več dolgo igrati z zdesetkano ekipo pod košem. Po poškodbah Ognjena Kuzmića, ki v tej sezoni ne bo več igral, in Anthonyja Randolpha, ki naj bi se vrnil v drugi polovici novembra, ter zaradi odsotnosti Treyja Thompkinsa, ki je zaradi osebnih razlogov še vedno v ZDA, nujno potrebuje visokega košarkarja. Prvi kriterij v izboru je status domačega igralca (državljana Evropske unije), drugi pa čim hitrejša prilagoditev.

Gašper Vidmar je morda celo prvi izbor vodstva Reala, kam pa v tej zgodbi sodita Žiga Dimec (Krka) in Alen Omić (Hapoel Jeruzalem), ki sta danes priplavala na površje, je težko reči. Sta pa kandidata in že to je zanju posebna čast.



"Takoj ko sem zasledil novico, sem govoril z mojim agentom Nikšo Tarlejem. Klica iz Madrida doslej ni dobil, mi je pa takoj po poškodbi Kuzmića omenjal, da bi lahko prišlo do te možnosti. Za mene je že zanimanje takšnega kluba, kot je Real, veliko priznanje, če pa bi res prišlo do dogovora … Nimam besed, to bi bilo neverjetno. Seveda, moral bi se pogovoriti tudi s klubom, vendar sem obenem prepričan, da bi se dalo dogovoriti," nam je povedal Dimec in še dodal, da je že bil v stiku z Dončićem: "Nič takšnega, malo sem mu namignil, naj vendarle reče kakšno dobro besedo zame (smeh)."

Žiga je na evropskem prvenstvu v slabih devetih minutah dosegel 2,1 točko in dva skoka, Alen Omić je moral svoje mesto prepustiti Randolphu.

Značke: žiga-dimec, real

Članki iz rubrike