Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
2 24.10.2017 12:02:15

BOMBA IZ MADRIDA! Real se zanima za ŠE ENEGA člana evropskih prvakov

Profimedia
Očitno so bili vodilni možje Reala – pod vtisom, da sta bila v ekipi tudi njihova Luka Dončić in Anthony Randolph – tako močno navdušeni nad slovenskim slavjem na evropskem prvenstvu, da želijo v svojem moštvu na vsak način imeti čim več evropskih prvakov.

Madridčani so že pred časom izrazili zanimanje za Klemna Prepeliča in se po novicah iz španske prestolnice, ki jih v Parizu niso zanikali, s slovenskim branilcem že vse dogovorili – za sodelovanje od prihodnje sezone dalje.

Po poškodbi srbskega centra Ognjena Kuzmića, ki je že končal sezono, so začeli oprezati za visokimi košarkarji. Takoj so podčrtali ime Gašperja Vidmarja, člana turškega Banvita.

dimec
Profimedia


In to še ni vse, Real naj bi po vesteh iz virov blizu kluba vrgel trnek še na enega člana zlate ekipe. Zdaj želi v svojih vrstah imeti košarkarja Krke Žigo Dimca, ki je na evropskem prvenstvu v povprečno slabih devetih minutah dosegal 2,1 točke in dva skoka. Na začetku letošnje sezone v drugi ligi ABA ima povprečje sedem točk in 4,5 skoka, v državnem prvenstvu pa 12 točk in 6,5 skoka.

Jasno je, da je Žiga z reprezentančnimi pripravami in z igrami na evropskem prvnestvu storil velik korak naprej, v vsakem primeru pa bi bil prestop v madridski Real bržčas tudi zanj nepričakovan dosežek, vendar obenem izziv, ki bi se ga 24-letni in 211 centimetrov visoki košarkar iz Savinjske doline zagotovo z veseljem lotil.

Članki iz rubrike