franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Robert Pogačar
Robert Pogačar
0 17.02.2016 18:16:17

Edina blokada je bila v glavi

Grega Wernig
Slovenski reprezentant na delu v Beogradu po ozdravljeni poškodbi rame spet igra tako, kot je to počel v najboljših časih. Svoje znanje je nazadnje pokazal v soboto v Celju, kjer je bil z 22 točkami in šestimi zadetimi trojkami najboljši strelec tekme.

Zadnjo tekmo s Tajfunom ste odigrali zelo navdahnjeno in tudi uspešno. Ste imeli zaradi igranja v Sloveniji še večji motiv?
Ne, nisem. V Celje smo prišli zmagat, vedeli pa smo, da nas čaka kar težko delo, saj je Tajfun nujno potreboval zmago. Prvi polčas so se Šentjurčani res dobro držali in igrali zelo agresivno. Ob polčasu smo se dogovorili, da bomo igrali na nož in da ne bo več lahkega koša, kar smo tudi storili. Vesel sem, da mi je stekel met, saj bi bilo drugače na koncu precej bolj peklensko. Upam, da bo šlo tako tudi na naslednjih tekmah, saj je potem precej lažje igrati. Mi se zdaj borimo za peto mesto in uvrstitev v evropski pokal v naslednji sezoni.

Vam je torej glede motiva vseeno, kje in s kom igrate?
Ko si enkrat profesionalec, se na to pač navadiš. Igraš za klub in to je tvoja služba. To rad počneš in potem ni pomembno, kje igraš. Na vsako tekmo se dobro pripraviš in jo odigraš na zmago. To je tako kot izpit v šoli. Seveda sem vesel, da sem lahko igral v Sloveniji in da sta me prišla gledat tudi oče in dekle, a moj edini motiv je bila zmaga.

Ste pričakovali, da boste po poškodbi rame tako hitro ujeli vrhunsko formo?
Po pravici povedano sem pričakoval, da bo šlo še hitreje. Sem človek, ki je res lačen igre in dokazovanja. Upal sem, da bom pravi že na prvi tekmi, in tako sem tudi treniral. Vesel sem, da sem zdaj le ujel pravo formo, in verjamem, da bom v tem slogu tudi nadaljeval. Zdaj prihajajo najpomembnejše tekme, tudi v pokalu in srbski ligi. Seveda si želim, da bi še naprej zmagovali. Tri srbske ekipe se bodo neposredno prebile v ligo ABA, četrta pa bo morala plačati kotizacijo 150 tisoč evrov. Mi bomo naredili vse, da bomo v vrhu.

Za ramo zdaj ne potrebujete več nobenih dodatnih terapij?
Hvala bogu ne. Edina blokada je bila v glavi, in to sem zdaj odpravil. Tudi sami lahko vidite, da se ne 'varčujem' več, in upam, da bo tako tudi ostalo.

Vaš novi trener je Aleksdandar Džikić, ki ga dobro poznate že iz Krke. Ste bili veseli, ko ste izvedeli, da bo vaš trener prav on?
Džile je res odličen trener in pravi človek za ta klub. Je velik mentor, motivator in fantje ga zelo spoštujemo. To se je takoj odrazilo na igrišču, saj smo od šestih tekem, ki jih je vodil, zmagali na petih. Do njega tudi zasebno gojim posebna čustva, saj je on moj prvi profesionalni trener in človek, ki mi je pri Krki ponudil priložnost tudi po tem, ko sem po prihodu iz Parkljev eno leto moral pavzirati. Takrat mi je obljubil, da bom potem igral, kar se je tudi zgodilo. Rad ga imam tudi kot človeka in res sem vesel, da je tu. Po njegovem prihodu smo se končno sestavili kot ekipa in tudi igramo kot ekipa, tako v napadu kot v obrambi. To je edini ključ do uspeha.

Zadnja leta v srbski košarki prevladuje Crvena zvezda. Se vam zdi, da imate v pokalu in potem v prvenstvu proti njim kakršnekoli možnosti?


Zvezda ima odlično ekipo, in tudi mislim, da se bo prebila med najboljšo osmerico v evroligi, kar je velik dosežek. Njihova dobra igra pa nas samo dodatno motivira. Vemo, da naši navijači pričakujejo težak boj, in mi se zagotovo ne bomo predali ter dovolili, da bo Zvezda z nami z lahkoto opravila. Čaka nas zelo težka naloga, saj so na vseh pozicijah zelo dobro pokriti. Za zmago bomo morali biti veliko bolje fizično pripravljeni in bolj željni uspeha.

Kako ste v Beogradu doživeli navijaško sceno ter rivalstvo med Partizanom in Crveno zvezdo?
To je res nekaj posebnega, o čemer je težko govoriti, dokler ne postaneš del tega. Vsaka tekma med obema rivaloma je posebno doživetje. Vzdušje je fenomenalno in ti da še dodatna krila. Sploh se ne počutiš utrujenega in imaš občutek, da bi lahko tri dni skupaj tekel po igrišču.

Ne glede na slabše rezultate v prvem delu sezone navijaške podpore niste izgubili.
Naši navijači so na tekmah lige ABA najštevilčnejši, večkrat pa so že pokazali, da so tudi najboljši. Tudi ko smo izgubljali, njihovo število ni prav nič padlo. Kljub našim porazom jih je bilo še več, za kar smo jim zelo hvaležni. V nadaljevanju sezone se jim bomo za to zvestobo poskušali oddolžiti z zmagami.

Nov slovenski selektor je Igor Kokoškov. Ste morda pričakovali, da bo v tej vlogi ostal Jure Zdovc in vas je novica o zamenjavi presenetila?
Jure je delal odlično in samoumevno se mi je zdelo, da bo ostal. Na koncu je dobil dobro ponudbo s strani AEK in odločil se je za odhod, pri čemer ga povsem razumem. Po drugi strani sem hkrati tudi vesel, da je namesto njega prišel ravno Kokoškov. On je bil kandidat za slovensko klop že nekaj časa. Takoj ko sem izvedel, da je podpisal, sem se pri nekaterih ljudeh v Beogradu, kjer ga dobro poznajo, pozanimal o njem. Vsi so mi povedali, da je odličen trener, pošten in delaven. Komaj čakam, da se zberemo in da se tudi pod njegovim vodstvom naučim nekaj novega.

Verjetno pa vam je nekoliko žal, da boste letos namesto olimpijskih kvalifikacij igrali le kvalifikacije za naslednje EP.
Vsekakor. Zdaj moramo narediti vse, da bomo v prihodnosti vsi skupaj šli tudi na OI.

V kvalifikacijski skupini za EP vas čakajo Ukrajinci, Bolgari in Kosovo. Bo to sprehod ali se bo treba vseeno potruditi?
Ne, sprehod gotovo ne bo. Proti nam bodo vsi imeli še dodaten motiv in iskali svojo priložnost. Ne smemo si privoščiti nobenega spodrsljaja. Popravnih izpitov ne bo, vsako tekmo bo treba odigrati na 150 odstotkih. Treba bo biti pripravljen na vse, za kar se bomo tudi nadvse potrudili. Šest tekem, šest zmag, s tem bomo lahko zadovoljni.

Članki iz rubrike