petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

lp
lp
0 29.06.2015 07:59:23

Sani: Čutim hkrati žalost in veselje

Nikola Miljković
Potem ko je sinoči v javnosti zaokrožila novica, da bo Sani Bečirović postal pomočnik srbskega trenerja Aleksandra Saše Đorđevića pri atenskem Panathinaikosu, se je čustveno odzval zdaj že nekdanji slovenski košarkar.

Štiriintridesetletni Bističan stopa po stopnijah svojega očeta Memija, s katerim sta svoje moči že uspešno združila pri vodenju Košarkarske šole Sani Bečirović.

"Zapira se eno veliko poglavje v mojem življenju. To življenje sem poznal do včeraj. Dejansko čutim hkrati žalost in pa veselje zaradi novega izziva. To je bilo pač moje življenje in identificiral sem se z besedo kot igralec. Zdaj se bom moral drugače," pravi Sani Bečirović, ki je v 20-letni karieri branil barve številnih klubov, v domačem prostoru domala vseh najpomembnejših, v tujini pa se je najdlje zadrževal v Italiji.


Priložnosti za vstop v trenerski svet se je razveselil in je ni želel izpustiti iz rok: "Biti pomočnik Saši Đorđeviću in biti v klubu, kjer sem dosegel največje igralske uspehe, ne doleti vsakogar. Upam, da se bom v mojem delu znašel tako dobro kot v igralskem. Verjamem, da se bomo v Panathinaikosu veselili takšnih uspehov kot sem se jih veselil kot igralec."

Celoten trenerski štab se bo v Atenah predvidoma sestal med 8-12 julijem, kjer se bodo tudi dokončno dogovorili o vseh podrobnostih, pripravah, igralcih …

Sani je sicer že sodeloval skupaj z Đorđevićem potem ko sta bila sicer v drugačnih vlogah skupaj v Benettonu v sezoni 2011/12.

Članki iz rubrike