stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

dm
dm
0 01.05.2015 08:06:08

Kako se je Dončić vpisal v zgodovino Reala (video)

vszi
Nadarjeni slovenski košarkar Luka Dončić se je včeraj vpisal v zgodovino Reala.

Luka Dončić nadaljuje s preskakovanjem številnih stopnic na poti do vrha, ki je v njegovem primeru zelo visoko. Mnogi so prepričani, da celo tako zelo visoko, da bo sin Saše Dončića vrh dosegel šele takrat, ko bo med najboljšimi - če ne celo najboljši - košarkarji Evrope in ko bo kot za šalo žogo skozi mrežico pošiljal tudi onstran luže, v ligi NBA.

A seveda je za takšne napovedi še prehitro, Luka do tja čaka še veliko dela. Vseeno pa je v teh dneh oče Saša zagotovo še nekoliko bolj ponosen na svojega sina. Luku je namreč uspelo nekaj, zaradi česar bo z zlatimi črkami zapisan v zgodovino Reala. Na tekmi proti Unicaji iz Malage je namreč debitiral v članskem moštvu in tako postal najmlajši košarkar Reala, ki je kdajkoli zaigral na prvenstveni tekmi, in tretji najmlajši košarkar v zgodovini španske lige sploh. 

V igro je vstopil ob stoječih ovacijah publike, ko je semafor kazal 1:28 minut do konca zadnje četrtine in ko je bilo že vse odločeno. Real je vodil z 89:71 in trener Pablo Laso se je odločil, da iz igre potegne K. C. Riversa in priložnost ponudi Dončiću. 

Že v prvem napadu na parketu pa je najmlajši košarkar, ki je kdajkoli zaigral za Real (16 let 2 meseca) pokazal, iz kakšnega testa je. Sergio Rodriguez mu je podal na krilo, Luka pa se je odločil za met za tri točke, čeprav je bil kar dobro pokrit. Vrgel je in zadel. Za navdušenje Realovih navijačev in za dokončno potrditev, da se v Španiji rojeva nova slovenska košarkarska zvezda. 

Kot rečeno, Luka je tretji najmlajši košarkar, ki je kdajkoli zaigral v španski prvi ligi, na prvem mestu je seveda nekdanji Barcelonin dragulj Ricky Rubio (14 let 11 mesecev), na drugem pa Angel Rebolo (15 let 3 mesece). 

"Sem zelo srečen. Rad bi se zahvalil klubu in vsem mojim soigralcem, da so mi omogočili, da tako zelo uživam. V tem trenutku sem izjemno ponosen," so bile prve besede Luka Dončića kot člana prvega moštva Real Madrida. 

V priloženem videoposnetku si lahko ogledate Dončićev debi in prve točke v dresu belega baleta.

Članki iz rubrike