franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ku
ku
11 18.01.2024 13:02:15

Saša Dončić tudi uradno športni direktor KZS, njegova glavna vloga pa ...

alesfevzer.com
Saša Dončić je novi športni direktor KZS.

Na novinarski konferenci Košarkarske zveze Slovenije so danes postregli s kaj nekaj novostmi in novicami, v prvi vrsti pa so v novi vlogi predstavili Sašo Dončića, ki je postal športni direktor, kar smo pred dnevi že razkrili tudi v naši tiskani izdaji Ekipe SN in na spletni strani. Na zvezi so o tej oziroma o podobni vlogi že razmišljali o tem, ko se je poslovil Rašo Nesterović, zdaj že nekdanji generalni sekretar. 

Del njegovih obveznosti je prevzel Aleš Križnar, Dončić pa bo imel vlogo športnega direktorja KZS. In kaj točno bo njegova naloga? V prvi vrsti bo nekakšen vmesni člen med igralci, ki igrajo v tujini in strokovnim vodstvom reprezentance, ena od njegovih primarnih vlog pa bo tudi spremljanje mladih košarkarjev predvsem v tujini, tudi v ZDA, kamor na univerze odhaja vedno več talentov. "Gre za velik izziv in tudi čast. Takšnega vabila se ne zavrne. Zame osebno je to tudi potrditev, da sem v letih po karieri nekaj storil. Pred končnim odgovorom sem se pogovoril z Luko in nekaj ostalimi igralci. Ne bi želel podirati zgrajenega," so bile uvodne besede Saše Dončića. 

Dončić bo v tej vlogi 'debitiral' že naslednji mesec, ko Slovenijo čakata dve kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo in bosta njeni nasprotnici Ukrajina in Izrael.

Članki iz rubrike