sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

STA
STA
0 28.08.2023 18:10:21

Slovenci, Američani, Srbi in Španci do druge zmage na SP

Profimedia
Poleg slovenskih košarkarjev, ki so danes premagali Gruzijce z 88:67, so druge zmage v skupinskem delu svetovnega prvenstva na Japonskem, Filipinih in v Indoneziji danes dosegli še Američani, Srbi in Španci.

Poleg njih so 100-odstotni tudi košarkarji iz Nemčije, Kanade, Latvije, Litve, Črne gore in Dominikanske republike, ki so bili danes prosti, tekme zadnjega kroga skupinskega dela pa jih čakajo v torek.

Slovenija si je po uvodnih zmagah proti Venezueli in Gruziji že izborila preboj v drugi del tekmovanja, na drugi tekmi pa so Zelenortski otoki ukanili Venezuelo z 81:75. Pri Zelenortskih otokih, sredinih tekmecih slovenskih košarkarjev v deželi vzhajajočega sonca, sta bila najbolj učinkovita 38-letni Joao Gomes z 22 in Williams Tavares z 20 točkami.

Prvi favoriti Američani so v skupini C brez posebnih težav premagali Grke s 109:81. Pri Američanih je bil strelsko najbolj razpoložen Austin Reaves s 15, pri Grkih pa Georgios Papagiannis s 17 točkami. Na drugi tekmi so bili Novozelandci šele po podaljšku boljši od Jordanije z 95:87.


Srbi so z rutinsko predstavo ugnali Portoriko s 94:77, najboljša strelca pa sta bila Bogdan Bogdanović in Nikola Jović, ki sta dosegla po 17 točk. V drugi tekmi v skupini B je Južni Sudan premagal Kitajsko z 89:69.

Branilka naslova Španija je po Slonokoščeni obali na kolena položila še Brazilijo. Za zmago s 96:78 sta največ točk prispevala Santiago Aldama (15) in Willy Hernangomez (14), v drugi tekmi skupine G pa je bila Slonokoščena obala pod vodstvom slovenskega stratega Dejana Prokića po hudem boju boljša od Irana z 71:69.

V torek bodo na sporedu tekme zadnjega kroga v skupinskem delu. Para skupine A sta Angola - Dominikanska republika in Filipini - Italija, skupine D Egipt - Mehika in Črna gora - Litva, skupine E Nemčija - Finska in Avstralija - Japonska, skupine H pa Libanon - Francija in Kanada - Latvija.

Za slovenske ljubitelje košarke bo še najbolj zanimivo dogajanje v skupini E. Nemčija si je po dveh zmagah nad Japonsko in Avstralijo že zagotovila nastop v drugem delu tekmovanja, drugo vozovnico si bo izborila zmagovalka avstralsko-japonskega obračuna.

Značke: košarka, sp

Članki iz rubrike