sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

ue
ue
13 28.08.2023 17:34:39

Zabava se bo začela po ... Dragić navdušen po zmagi nad Gruzijo, toda prave tekme šele prihajajo!

fiba
Zoran Dragić je po zmagi nad Gruzijo nekaj minut namenil sedmi sili in dal jasno vedeti, da najpomembnejše tekme šele prihajajo.

Premagali ste Gruzijo. Kako ste vi videli tekmo?
Vedeli smo, kakšna tekma nas čaka in da lahko zmagamo samo z veliko borbenostjo in dobro obrambo. Pokazali smo, kakšno obrambo smo sposobni igrati, drug drugemu smo krili hrbet, bili smo požrtvovalni, nikogaršnje žoge so bile večinoma naše. Rezultat je tudi odraz tega. Veseli smo, da smo zmagali, pred nami je še ena tekma, potem pa selitev v drugi krog, takrat se bo začela zabava.

Ste že pogledovali proti Avstraliji in Nemčiji?
Ne, nismo. Gremo tekmo za tekmo. Saj vsi poznamo ti reprezentanci, a zdaj smo bili z glavami pri Gruziji, naslednjič bomo pri Zelenortskih otokih. Morali bomo pokazati borbenost, šteje samo zmaga.

Je bila to najboljša tekma poletja z vidika energije in borbenosti ter obrambe?
Mislim, da je bila. Pokazali smo del tega tudi proti Japonski, a zdi se mi, da Japonska ni na tem nivoju kot je Gruzija. Izničili smo to, da imamo nekaj nižje centre, pomagali smo si, dobro smo zapirali, tekli, vse skupaj se je odrazilo na rezultatu.

Odličen začetek 14:2, kaj potem?


Oni so zadeli trojko ter koš in dodaten prosti met, mi pa smo vse lepo odigrali, a smo zgrešili tri odprte mete. Lahko bi bilo čisto drugače, to je del tekme. Zgodilo se je tako, naslednjič bo drugače.

Koliko Luka gleda na to, da bi potegnil v igro tudi ostale, da vse razigra?
Mislim, da igramo mi zanj in on za nas. Želimo si, da se ne bi preveč utrudil, saj je prvenstvo še dolgo. On dela svoje, mi vemo, kaj bo naredil. Moramo pa tudi mi opraviti svoje, da bomo kompletna ekipa. Zagotovo je bolje, če je več igralcev razigranih.

Pogled naprej?
Gledamo samo naslednjo tekmo. Vemo, da Zelenortski otoki niso slabi, danes vsi igrajo košarko. Moramo zmagati, da imamo vse točke, potem pa naprej. Ne vemo, s kom bomo igrali, morda Japonska premaga Avstralijo, nikoli ne veš.

Kaj je tisto, kar lahko Slovenijo potegne še višje, kje so še rezerve?
Mislim, da lahko še več tečemo, še več lahkih košev iz protinapadov. Obramba je bila kar na visokem nivoju, če bomo tako igrali naprej, lahko premagamo marsikoga.

Članki iz rubrike