Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

STA
STA
1 06.09.2022 13:45:46

Legendarni srbski košarkar udaril po trenerjih na EuroBasketu in Dončiću: to ga moti pri Slovencu!

alesfevzer.com
Zoran Slavnić, legendarni srbski košarkar in reprezentant Jugoslavije, je navdušen nad igrami srbske reprezentance na evropskem prvenstvu, a hkrati opozarja, da ekipa pravih preizkušenj še ni imela, da jo na prvenstvu čakajo nevarnosti, po njegovem mnenju je ena od njih tudi slovenska reprezentanca, poroča Tanjug.

"Mislim, da smo najboljši, a vsekakor se bodo v izločilnih bojih pojavljale potencialne nevarnosti. Hrvaška s tremi igralci NBA je, če ima svoj dan, ena izmed njih. Tu so še Nemčija, Litva, Grčija in pa Slovenija. Mislim, da imamo mi vendarle nekaj prednosti pred vsemi. Imamo najboljšega in najbolj izkušenega trenerja, dobro psihološko pripravljenost, tradicijo, imamo pa tudi Jokića, igralca za odločilne koše, ki na koš meče z oddaljenosti enega ali dveh metrov, kar je zagotovo bolje kot Dončićevi meti z osmih metrov," je dejal Slavnić, ki je dozdajšnje zmage Srbije označil za predjed, zdaj jo čaka glavna jed, upa pa, da bo prišla tudi do deserta.

Poleg selektorja Svetislava Pešića in Nikole Jokića prednost Srbije vidi tudi v organizatorju igre Vasiliju Miciću in še nekaterih drugih rečeh: "Imamo najkoristnejšega igralca lige NBA, imamo najkoristnejšega igralca evrolige, imamo pa tudi najboljšo ekipo pomočnikov tema dvema igralcema. Imamo odlične strelce, ki sicer še niso dokazani asi. Če tem igralcem steče met, je Srbijo nemogoče premagati," meni Slavnić.



Nekdanji organizator igre trdi, da imata poleg Srbije le še Italija in Španija dobra selektorja, nimata pa ekipe, da bi se lahko potegovali za najvišja mesta.

"Na prvenstvu imamo galerijo neprepričljivih trenerjev. Trener je še kako pomemben, tega se jaz kot nekdanji trener, ekstremno neuspešen, v oklepaju lahko napišete, da brez osvojenih naslovov, zelo zavedam. Trener se izkaže tudi pri visokem vodstvu ekipe, na tem prvenstvu pa smo videli, da Hrvaška proti Estoniji vodi za 15 točk, na koncu pa se mora krčevito boriti za zmago," trenerjev na prvenstvu ne ceni najbolj nekdaj eden najbolj kontroverznih košarkarjev na svetu.

Značke: košarka, srbija

Članki iz rubrike