Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Skrivnosten lokal, v katerem snemajo eksperiment

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

ku
ku
0 06.09.2022 12:45:30

Dončić po treningu prekinil molk: to pravi o Nemcih, povitem zapestju, fotkah z navijači in še več!

Profimedia
Pred sedmo silo je stopil tudi Luka Dončić.

Slovenija ima po prvih treh tekmah EuroBasketa na svojem računu dve zmagi in poraz. Tega ji je v nedeljo zadala reprezentanca Bosne in Hercegovine, danes ob 20:30 pa jo v Kölnu čaka gostiteljica Nemčija. Prvi zvezdnik slovenske reprezentance Luka Dončić bo tudi tokrat najmočnejše slovensko orožje, po ponedeljkovem treningu pa je kar malce nepričakovano stopil pred sedmo silo. Do zdaj se je bolj kot ne sramežljivo skrival oziroma ga je skrivalo vodstvo reprezentance, tokrat so naredili izjemo. Pred tekmo z Nemčijo se je dotaknil številnih tem, ne nazadnje se je teh nabralo kar nekaj.

O Nemčiji:

Nemci so res neugodni, to smo videli že v Münchnu. Moramo dobro zapirati, skok je res pomemben. Čaka nas res težka tekma. Upam, da se nam bo uspelo maščevati, upam na zmago. A kot sem že dejal, bo šlo za težko tekmo, res imajo veliko orožij, domačo dvorano. Morali bomo biti osredotočeni, morali bomo odigrati odlično tekmo, če jih želimo premagati.
Vsaka tekma je zelo pomembna. Bilo bi super, če bi jih ugnali, igramo v Nemčiji, to je še večji izziv. To je košarka, jaz tu uživam, če žvižgajo ali pa navijajo zame. Vedno uživam, to ne spremeni moje igre.

O Rašotovi izjavi, da je videl drugačne obraze:
Ne vem, to morate vprašati Rašota. Pogovorili smo se, na koncu je to ena tekma. Gremo naprej. Moramo pozabiti, kaj je bilo in se tudi veliko naučiti iz te tekme z BiH. Zdaj sta še dva dvoboja pred nami, ni konec sveta, če smo enega izgubili.

O tem, kako težko je, ko si na EP prvič res velika zvezda:
Ni težko, včasih si sicer želiš biti sam, a to je del tega, kar sem sanjal kot majhen otrok. Kamorkoli grem, podelim kakšen podpis, pristanem na fotografijo. Meni to res ni težko, to je del tega in sem zelo vesel, da lahko ustrežem.

O prvih treh tekmah:
Zadnjo tekmo nismo odigrali tako, kot bi jo morali. Smo pa na prvih dveh pokazali, da smo lahko tudi eni izmed favoritov, vsak igralec ima svojo vlogo. Mislim, da smo tudi mi lahko nevarni.



O osmini finala:
V bistvu sploh ne vem, s kom se križamo. To imajo bolj čez naši doktorji. Mi gremo po dve zmagi, potem bomo pa videli, kaj bo.

O ledu na roki:
Že dve tekmi sem imel težave v zapestju, v nedeljo sem še enkrat padel nanj. Ampak nič resnega.

O skupini smrti:
Ta skupina je nora, vseh šest ekip lahko tekmuje, vsakdo lahko premaga vsakega. Vsi dvoboji so odlični za ogled, dobri za navijače, gre za težko skupino, saj te lahko vsak premaga.

O razporedu:
Težko je, igrali bomo štiri tekme v petih dneh, včeraj smo zaigrali po manj kot 24 urah med tekmama. Ampak za vse je enako, vsi imajo nekaj manj počitka. Težava je v tem, da se pri tem pojavljajo poškodbe, več jih je, klubi poškodovanih igralcev pa ne bodo zadovoljni. Več počitka bi vsekakor bilo boljše.

O tem, če si ogleda kakšno drugo tekmo:
Ogledam si precej dvobojev, ko imamo prosto. Največkrat si ogledam Srbijo in Grčijo. Zakaj? Saj veste. Imajo dva najboljša igralca.

Članki iz rubrike