oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

STA
STA
0 31.07.2021 18:58:22

ZAPLETENO? Kdo bo zadnji četrtfinalist košarkarskega turnirja v Tokiu?

Profimedia
Francoska moška košarkarska reprezentanca je v skupini A olimpijskega turnirja v Tokiu s tremi zmagami zasedla prvo mesto in si zagotovila četrtfinale, tako kot tudi drugouvrščene ZDA. V skupini B so zanesljive četrtfinalistke Avstralija, Italija in Nemčija, v skupini C pa Slovenija in Španija.

V skupini A so Francozi na zadnji tekmi skupinskega dela z 79:62 odpravili Iran, pri čemer je bil najboljši strelec zmagovalce Thomas Heurtel s 16 točkami. Dve več je pri Iranu dosegel Hamed Hadadi, ki je dodal še 12 skokov.

Branilci naslova Američani so tokrat igrali proti Češki in jo premagali s 119:84. Čehi so v prvem polčasu oziroma do 25. minute držali korak z ZDA, a so te nato hitro povečale razliko. Jayson Tatum s 27 in Kevin Durant s 23 točkami sta izstopala pri Američanih, Blake Schilb pa je bil s 17 točkami najboljši pri Češki.

V skupini B je prvo mesto s stoodstotnim izkupičkom osvojila četrta s prejšnjih OI Avstralija, ki je danes premagala Nemčijo z 89:76. Patty Mills je bil s 24 točkami in šestimi podajami prvo ime tekme, 18 jih je dodal Jock Landale. Andreas Obst je bil s 17 točkami najbolj razpoloženi pri Nemčiji, ki si je kot najboljša tretjeuvrščena tudi zagotovila četrtfinale.


Italijani so prvi del sklenili z zmago nad Nigerijo z 80:71, pri čemer je pet Italijanov doseglo vsaj 10 točk, največ, 15, pa Nicolo Melli. Z 22 točkami in 10 skoki pa je bil pri Nigeriji najboljši Chimezie Metu.

Vsi četrtfinalisti bodo znani v nedeljo, ko bo prvi del sklenila še skupina C. V tej se bodo še neporaženi Slovenci ob 10.20 merili s prav tako še neporaženo Španijo, pred tem pa se bosta ob 6.40 srečali še Argentina in Japonska.

Slovenci in Španci, bronasti s prejšnjih iger, imajo tako kot Francija, ZDA, Avstralija in Italija še zagotovljen četrtfinale, bo pa nedelja določila še eno najboljšo tretjeuvrščeno ekipo (Češka ali Argentina), ki se bo prav tako prebila med najboljšo osmerico.

Prav tako bodo v nedeljo opravili žreb četrtfinalnih parov. V prvem bobnu bodo tri prvouvrščene ekipe in najboljša drugouvrščena, v drugem bobnu pa dve drugo- in dve tretjeuvrščeni.

Članki iz rubrike